Çocuk Sahibi Olan Aileler Müjde! e-Devlet'ten Başvuru Yapanlara 3.295 Lira Ödeme Verilecek...

Çocuk Sahibi Olan Aileler Müjde! e-Devlet'ten Başvuru Yapanlara 3.295 Lira Ödeme Verilecek...

PTT'den devletin desteği ile çocuklu ailelere daha önce hiç duyulmamış destek ödemesi verilecek. Çocuğu olanlar için toplam 2.329 TL destek ödemesi hesaplarına yatacak. İşte PTT'den çocuklu ailelere verilen o destek ödemesinin detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yeni ve şaşırtan bir yardım kampanyası açıklandı. Bu açıklamada çocuklu ailelere PTT vasıtası ile toplamda 2.329 TL ödeme yapılacak. Peki, çocuklu ailelere sağlanan destek için koşullar neler? Çocuklu ailelere verilen PTT destek ödemesi için nasıl başvuru yapılır? İşte tüm detaylar... 
Devlet destekli olarak başlatılan projeler vatandaşların sosyal ve ekonomik olarak rahat nefes almasını sağlıyor. Pek çok sektör için kadınlara destek sağlanması ile kadın girişimcilere ödemeler veriliyor. 

Anneler bebekleri için devlet desteklerinden alıyor. Nerede ise her alanda ödemeler yapılan ödemeler annelerin yardımlardan da faydalanmasını sağlıyor.

Çocuk yardımı, aşı yardımı, doğum yardımı, yarı zamanlı çalışma ve süt hakkı, emzirme yardımları da kadınlara veriliyor. Bazı koşulların sağlanması ile devletten çocuklu ailelere verilen 1.300 TL yardım kimlere verilebilir?  

Çocuklu hanelere büyük devlet yardım desteği 

PTT’den verilen müjdeli haber ile anaokulu yaşında olan çocuklara liseye kadar aileye toplam 3.295 TL destek ödemesi yapılıyor. Ödemeyi almak için ise başvurular hızlı şekilde gerçekleştirilmektedir. 

2023 yılı için devlet yardım ödemeleri aksatılmadan ailelere ulaştırılmaktadır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından verilen bu ödemeler için ocak ayı itibari ile çalışmalar başladı.

Ödemeler nereye ve nasıl yapılacak? Ancak başvuru işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları vasıtası ile alınıyor. Çocuk parası ödemesi başvuru onayının ardından alınan hesap bilgilerine yatırılacak.  

Bu yıl SED ödemeleri kaç lira? 

Okul öncesi çocuğu olan ailelere toplam ödeme 2.059 TL olarak yatıyor. İlkokul çağındaki çocuklar için aileye 3.090 TL, lisede yaşayan öğrenciler için de aileye toplam 3.295 TL ödeme yatıyor. 
Ortaöğretim seviyesinde olup ancak okula gitmeyen öğrencilere toplam 2.059 TL para yatırılıyor. 
Üniversite çağında bulunan öğrenciler için ailelere toplam 3.708 TL ödeme yatırılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan bu ödemelerin çocuk başına farklılık göstereceği açıklandı. E-devlet ile çocuk parası yardımı için başvuru yapılabiliyor. Buna ek şekilde ikametinize en yakın sosyal yardım vakfına da başvuru yapabilmektesiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.