Depremzede Öğrencilere Burs İmkanı Sağlanacak! Bin 100 TL ile 3 Bin TL Arası Ödeme Yapılacak...

Depremzede Öğrencilere Burs İmkanı Sağlanacak! Bin 100 TL ile 3 Bin TL Arası Ödeme Yapılacak...

Belirlenen bu illerde yaşayan öğrenciler için 1.100 TL yardım yapılacak. Bakanlık tarafından duyuru yapıldı. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite hatta yüksek lisans öğrencilerine de devletten destek ödemesi yapılabilecek. İşte o ödemeye ilişkin tüm detaylar...

Kahramanmaraş'ta yaşanan asrın felaketi olarak isimlendirilen deprem felaketinin üzerinden devlet yaraları sarmak için var gücü ile çalışıyor. Bu amaçla depremzedelere binlerce TL'lik destek ödemesi veriliyor. Buna ek olarak da deprem bölgesinde yaşayanlara yeni yardım duyuruları da ard arda gelmeye devam ediyor. Bugün konuya ilişkin bakanlıktan son dakika açıklama geldi. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri için 1.100 TL nakdi yardım ödemesi yapılacağı açıklandı. Bu yardımdan ise yalnızca depremden zarar gören öğrenci vatandaşlar faydalanabilecek.

Ülkemizde, 6 Şubat 2023'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 depremde alınan hasar giderilmeye çalışılıyor. Deprem nedeni ile binlerce insan felaketi yaşadı ve evinden oldu. Çok sayıda vatandaş yaşamını yitirdi. Her geçen gün depremin yarattığı hasarın bilançosu artıyor. Devlet, bu kaybın sancılarını atlatmaları için deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara destek sağlıyor. Deprem bölgesinde yaşayan öğrencilere özel olarak bakanlıktan yeni bir duyuru daha yapıldı. Eğitim ve öğretime ara verildi. Bölgede depremden zarar görenlere 1.100 nakit para yardım yapılacak. Aile Bakanlığı'ndan bu yardım ile ilgili detaylar da geldi.

1.100 TL Burs Ödemesi Verilecek

Kahramanmaraş’ta yaşanan afetin ardından afet bölgesinde yaşayan öğrencilerin durumdan etkilenmemesi için bakanlık, birçok kurum ve kuruluş ile birlikte harekete geçti. Bu bölgede 11 ilde OHAL ilan edilirken depremden zarar görenler için de vakıflar çalışmalarına devam ediyor. Deprem sebebi ile bu bölgelerde yaşayan öğrencilere burs verilecek. 1.100 TL burs ödemesi ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerinin tamamına sağlanacak.

Depremzedelere Hangi Tarihte Ödeme Yapılmaya Başlanacak?

Deprem ile zarar gören öğrencilere sağlanacak olan burs ödemesi için tarihler netleşti. Türkiye Eğitim Vakfı'ndan gerçekleştirilen duyuruda öğrencilere ve ailelere 2.500 TL burs imkanı sağlanacağını bildirildi. Ayrıca afetin ardından bazı kurumlar da öğrenciler için 1.100 TL burs verecek.

Çağdaş yaşamı destekleme Derneği'nden de deprem bölgesinde  öğrenciler için destek ödemesi veriyor. Dernek, deprem bölgesinde yaşayan ve maddi durumu olmayan 3500 öğrenci için eğitim bursu sağlayacağını açıkladı. Çağdaş yaşamı destekleme derneği tarafından sunulan bu burs miktarının öğrencilerin eğitim kademesine göre değişeceği de belirtildi.

Çağatay Eğitim Vakfı'da elini taşın altına koydu ve 2000 civarı öğrenci için burs veren dernekler arasında yer alıyor. Çağatay Eğitim Vakfı'ndan gelen açıklamada her ay 1.000 TL'lik eğitim desteğinin de depremzede olan öğrencilerin hesaplarına yatacağı açıklandı. Ayrıca deprem bölgesinde yaşamını sürdüren öğrencilerin kademesine göre de farklı destekler verilecek.

Burs Ödemesi Almak İçin Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacak?

Devlet'ten depremzede olan öğrencilere dair başlatılan burs imkânından faydalanmak isteyenlere başvurularını e-devlet ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları vasıtası ile yapabilecek. Ancak dernek ve vakıfların yapacağı destekleme ödemeleri ile ilgili bu vakıfların kendi web sitesinden başvuru işlemlerini yapmak gerekiyor. Yani Çağatay Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı, Türkiye Eğitim Vakfı gibi vakıflardan resmi internet sitelerini ziyaret edip burs başvurularını şahsen yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.