Devlet'ten Başvuru Yapana 15 Bin TL Ödeme Verilecek! İşte Başvuru Koşulları ve Detaylar...

Devlet'ten Başvuru Yapana 15 Bin TL Ödeme Verilecek! İşte Başvuru Koşulları ve Detaylar...

e-Devlet üzerinden başvuru yapan her haneye 15.000 TL yardım ödemesi verilecek. Aile Bakanlığı tarafından şartlar az önce açıklandı. İşte detaylar...

Devletten verilen sosyal yardımlar son sürat devam ediyor. Sosyal devlet olmanın yükümlülüklerini yerine getiren ve yardıma muhtaç olan vatandaşlara her ay düzenli şekilde sosyal yardım imkanı sunuyor. e-Devlet platformundan başvuru yapan herkese pek çok farklı sosyal yardım kaleminde yardım ödemesi sağlanıyor. Hane başına yeni bir destek duyurusu daha yapıldı. Asgari ücret ile çalışanlar, emekli ve ihtiyaç sahipleri için başvuru yapmaları halinde devletten hane başı 15.000 TL yardım yapılalacak.

Türkiye'nin ekonomik şartları sebebi ile birçok vatandaş yardıma muhtaçlık ve açlık sınırının altında hayatını sürdürmek zorunda kalıyor. Özellikle de son 2 yıldan bu yana resmen şok yaratan enflasyon rakamları sebebi ile asgari ücretli şekilde çalışanlar ve emekliler de zor günler geçiriyor. Devlet, vatandaşı zor durumda bırakmak istemiyor. Ekonomik kriz sürecinde de vatandaşlara elini uzatmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geçtiğimiz günlerde yeni bir sosyal yardım daha duyuruldu. Bu yardım çerçevesinde başvuru yapan hanelere 15.000 TL nakdi destek verileceği duyuruldu.

Aile Destek Başvuru İşlemleri Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yeni yardım kalemine ilişkin Türkiye Aile Destek yardımı geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Yeni sosyal yardım paketi aylık 850 TL ile 1250 TL arasında değişiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bu yardımı belli kriterler ile alabiliyorlar. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından e-devlet'ten başvuru işlemlerini tamamlayanlar değerlendirmelerin ardından uygun bulunmaları durumunda yardım için onay da alıyor.

Tek Bir Şart Bulunuyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye aile destek yardımı almak isteyenlere bir şart sunuluyor. Bu şart hane içinde bulunan kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az olmasıdır. Bu şartı taşıyan bireylere aylık 850 ile 1250 TL yıllık ise 15.000 TL tek seferlik nakit yardım alabiliyorlar. Aylık olarak hesaplara yatan bu yardımları PTT üzerinden ya da IBAN numarasından çekmek mümkün.

Asgari Ücretli Emekli ve Dar Gelirli Olanlara 1 Yıl Yardım Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aile destek yardımı yalnızca  işsiz olanlara ve yardıma muhtaç olanlara değil aynı zamanda da asgari ücretli ve emeklileri de ilgilendiriyor. Bu yardım ödemesi aylık şekilde hesaplara aktarılıyor ve 12 ay boyunca da sürüyor. Yani toplam yıllık yardım 15.000 TL sosyal yardım ödemesi ihtiyaç sahibi hanelere ödeniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.