DİKKAT! Beklenen Ödeme İçin Tarih Geldi! 4 Bin 336 TL Ödeme ATM veya PTT'den Yatırıldı...

DİKKAT! Beklenen Ödeme İçin Tarih Geldi! 4 Bin 336 TL Ödeme ATM veya PTT'den Yatırıldı...

Beklenen Ödemeler İçin Tarih Belli Oldu! 4.336 TL Para Hesaplara Geçti! ATM ya da PTT'den Çekebilirsiniz…

Ülkemizde milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Beklenen ödemelerin hesaplara yatırılmaya başladığı bildirildi. Hak sahiplerinin bu paralarını ATM ya da PTT vasıtası ile alabilecekleri aktarıldı. İşte o ödemenin detayları…

Ülkemizde yaşayan milyonlarca insan için önemli bir gelişme yaşandı. Yaşlı ve bakıma muhtaç yakını olanlara 15 Ocak tarihi itibari ile ödemeler yatmaya başladı. 4.336 TL para yatırıldığı belirtildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan ödemelerin başladığı ve yaşlılık aylığı olarak verilen ödemenin miktarı da bu ay zamlandı.

Aile Bakanı Derya Yanık önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yanık açıklamalarında Ocak ayı memur zammı için yapılan düzenlemeden sonra yüzde 40 – 69 arası engelli aylığına yüzde 70 ve üzeri engelli aylığına zam geldiğini belirtti ve ödemelerin miktarının 3 bin 336 TL’den 4 bin 336 TL’ye yükseltildiğini paylaştı.

Ödeme Şartları Nedir?

Bu destek ödemesinden faydalanmak için bazı şartlara haiz olması şartı bulunuyor. Bu şartlar ise şöyle aktarıldı;

  • Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belge ile beyan edenler.
  • Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmaksızın yaşamını devam ettiremeyecek kadar kötü durumda olması
  • Aile bireylerinin tüm gelirlerinin toplamının evde yaşayan birey sayısına bölünmesi halinde birey başına düşen net gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olması

Kimler İçin Bu Ödemeler Yapılır?

Bu desteklerin kimlere verileceği bilgisi da paylaşıldı. Bu durumda üvey çocuklar da dahil olmak üzere bakıma muhtaç olan engellinin; eşi, çocukları ve çocuklarının eşleri, ana ve babası ve bunların ana ve babası, torunları ve torunlarının eşleri, kardeşleri ve kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ve kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ve çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını üstlenmiş kişilere bakım ödemesi yapılacağı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.