Emekli Maaşına 3.000 TL Ek Zam Yapılacak! Hangi Emekli Ek Zamdan Yararlanacak?

Emekli Maaşına 3.000 TL Ek Zam Yapılacak! Hangi Emekli Ek Zamdan Yararlanacak?

Emekli, maaşına yapılan son zamdan sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşanmıştı. Yaşanan bu hayal kırıklığını giderecek yeni bir zam haberi verildi.

Emeklilere yönelik ek bir zam müjdesi ile 16 milyon emeklinin yüzü güldü. İşte tüm detaylar…

2023 yılının Ocak ve Temmuz ayında uygulanan %30 ve %25'lik zamlar, emekli maaşlarını büyük bir katkı sağlamıştı. Ancak Temmuz ayında uygulanan %25'lik zam beklentileri karşılamadı ve emeklilerde ek zam taleplerinin yaşanmasına neden oldu. Emeklilerin büyük bir ilgiyle beklediği haber sonunda geldi. Emekli maaşına uygulanacak ek zamla birlikte maaşlara 3.000 TL eklenecek ve emeklilerin yaşam standartları iyileştirilecek. Yapılan bu yeni zam düzenlemesi emekli vatandaşların maddi anlamda rahatlamasını sağlayacak. 2023 yılında yapılan 2 zam, emekli maaşına %55'lik bir artış getirmişti fakat emekliler Temmuz ayında yapılan zam oranını düşük bularak ek zam talep etmeye başlamıştı. Bu talep sonunda karşılık buldu. emekli maaşına tamı tamına 3.000 TL ek zam uygulanarak yapılacak. Ek zamla birlikte en düşük emekli maaşı 10.500 TL'ye çıkacak.

Bu sayede emekli vatandaşlar, maddi anlamda daha rahat yaşayabilecekler. Ek zammın uygulanacağı tarih ise 1 Aralık 2023 olarak belirlendi. Bu tarihte TBMM'nin açılması ve ilgili kanun teklifinin sunulması ile beraber yürürlüğe girecek teklif, onay aldığı takdirde emekli vatandaşların maaşına ek zam resmi olarak uygulanacak.

Uygulanacak olan 3.000 TL'lik ek zam, 16 milyon emekli vatandaşın yüzünü güldürdü. Emekliler maaşlarına ek zam uygulanmasını Temmuz ayından beri büyük bir ilgi ile bekliyordu. Sonunda beklenen ek zam haberi geldi! 1 Aralık 2023'ten itibaren uygulanacak ek zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 10.500 TL'yi bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.