Emeklilik Şartları Değişti! 1999 Sonrası Sigortalı Olanlar Müjde! Emekli Olacaksınız…

Emeklilik Şartları Değişti! 1999 Sonrası Sigortalı Olanlar Müjde! Emekli Olacaksınız…

SGK'dan yeni ve çok önemli bir düzenleme hayata geçirildi. 1999 öncesi sigortalı olan kişiler EYT'den yararlanabilecekler. Emeklilik koşulları için önemli bir düzenleme geldi. İşte emekliliği bekleyenlerin araştırdığı o detaylar…

1999 yılı sonrası sigortalı olan vatandaşlar uzun süredir EYT düzenlemelerinin tamamlanmasını bekliyorlardı. 'lilerin haklarını alması ile daha sonra kıl payı emekliliği kaybedenler kendileri için de bir düzenleme yapılmasını talep ettiler. Yeni emeklilik koşulları daha net ve anlaşılır bir hale getirildi. Meclisten onaylanması halinde 1999 sonrası sigortalı olanlar da emekliliği hak edecekler. İşte emeklilik sürecine dahil tüm merak edilenler...

Erken emekliliği sağlamak pek çok vatandaşın hayali çalışma hayatında uzun ve emekli olacağı günü bekleyenler için yeni bir düzenleme gerçekleşti. Emeklilikte yaşa takılanların beklemiş olduğu 9 Eylül 1999 tarihi öncesi sigortalı olanlara emeklilik hakkı sağlandı. Ancak artık 3600 ve 5.000 prim gün tamamlaması ile emeklilik nasıl mümkün olacak ve neler? bu konular gündeme geldi. Yaklaşık 5 milyon vatandaş yeni düzenleme ile haklarını alabilecekler.

5 Milyon Vatandaş Emekliliği Sağlayacak…

Gerçekleştirilen yeni düzenlemeler sonucu 5 milyon vatandaş haklarını alacak. Prim gün sayısını tamamlayamayan vatandaşların emeklilik süreci ise bazı koşullarla ertelenecek. 8 Eylül 1999 ve öncesi dönemi tamamlamamış olanlar askerlik veya doğum borçlanmasından yararlanarak şartları tamamlayabilecekler. Böylece 5.000 ile 5975 prim gün ödeme şartına bağlı olarak emekli olabilecekler. Emekli sandığı veya Bağ-Kur'lu olanlar ise kadınlarda 7200 erkeklerde 9.000 prim gününü doldurduktan sonra emekliliği sağlayabilecekler.

Kısmi Emeklilik Nedir? Kimler Kısmı Emekli Olabilir?

1999 sonrası sigorta girişli olanlar ve SSK'lı vatandaşlar 3600 gün üzerinden kısmi emekli olurken 5400 prim günü üzerinden Bağ-Kur'lu çalışanlar da emekliliği sağlayabilecekler. Kısmı emeklilikten yararlanmak isteyen kadınlar için 50-58 yaşı erkekler için 55-60 yaşı doldurmalıdırlar. Prim ve yıl şartını da tamamlamaları halinde emekliliği elde edebilecekler. EYT düzenlemeleri ile 1999 sonrası sigortalı olanlar için emeklilik şartları ve koşulları netleşti ve daha şeffaf hale geldi. Bu sayede emeklilik süreci yönetmek ve haklarını almak için vatandaşlar acil bir süreç oluşmasını talep etti ve bu süreç gerçekleşti. Vatandaşların geleceği güvence altına alındı ve emeklilik sürecinde çok daha fazla vatandaşın haklarını alabilmesi için de umut veren adımlar atılıyor.

Başvuru:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.