Emekliye Cumhuriyet Bayramında 5000 TL  İkramiye müjdesi geldi: Emekliye 2 ay sonra tam 5000 lira verilecek

Emekliye Cumhuriyet Bayramında 5000 TL İkramiye müjdesi geldi: Emekliye 2 ay sonra tam 5000 lira verilecek

Emekli maaşlarına yapılan son zamlar enflasyonun karşısında iyice ezilirken, mevcut iktidar yaklaşan yerel seçimler öncesi emeklileri memnun etmek için 29 Ekim'de 5 bin lira ikramiye dağıtmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik artış memnuniyetsizlik yaratınca Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının iyileştirilmesi talimatı vermişti. SGK ve Bağ-Kur kapsamında bulunan emeklilere de tıpkı memur ve memur emeklilerinin alacağı gibi bir zam oranının yapılması beklenirken, en düşük emekli maaşının da 7500 TL’den 10 bin TL düzeyine yükseltilmesi ihtimali bulunuyor.

EKİM AYINDA HEM ZAM HEM DE İKRAMİYE MASADA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğindeki yeni ekonomi ekibi, ekonomide daralma sürecini başlatarak zamları yükseltmiş, maaş artışlarını sınırlamış olsa da, özellikle İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmayı hedefleyen Erdoğan, ekonomide sıkılaşma programını 2024 Mart'ına bırakmış durumda.

TÜM EMEKLİLERE 5 BİN LİRA VERİLECEK

Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle 29 Ekim'de tüm emeklilere 5000 lira ikramiye vermeye hazırlanan AKP, aynı zamanda ekim ayında yapacağı en düşük emekli maaşı zammı ile birlikte yerel seçimler öncesi yeniden emekli seçmeni kendi yanına çekmeyi amaçlıyor.

Yapılacak ikramiyeler için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ikna edileceği belirtilirken, EYT düzenlemesi sonrası sayıları 15 milyonu bulan emeklilere ödenecek 5 bin liralık maaş, Hazine'ye 75 milyar liralık bir yük getirmiş olacak.

İYİLEŞTİRME YAPILMASI GEREKİYOR!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşı zammı için Ekim ayında bir iyileştirme beklentisi bulunduğunu ve sadece 5 bin liralık bir ikramiye verilmesinin yeterli olmayacağını dile getirdi. Emekli aylıklarına Ekim ayında beklenti seyyanen bir artış olması yönünde. Ocak ayında da enflasyon artışı verilecek” ifadelerini kullanan Erdursun şöyle konuştu:

"Böyle giderse Ocak ayı için ikinci altı ayda yani Temmuz’dan Aralık ayına kadarki dönemde yüzde 51 seviyelerinde bir farkın verilmesi gerekiyor. Ocak ayındaki refah payı ile artacak maaşlar için öncesinde Ekim ayında tüm emeklilere bir iyileştirme yapılması gerekiyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.