Emekliyi Havalara Uçuracak Haber Kesinleşti! Başkan Erdoğan Canlı Yayında Duyurdu! En Düşük Emekli Maaşı 7.500 TL...

Emekliyi Havalara Uçuracak Haber Kesinleşti! Başkan Erdoğan Canlı Yayında Duyurdu! En Düşük Emekli Maaşı 7.500 TL...

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi gelişmesiyle ilgili emekli olanlar sevinmeye çalışırken çarşı pazar fiyatlarındaki ağır yükün hafiflemesi için zamlar yetersiz kalıyor. En düşük emekli maaşına yapılan düzenlemeyle ilgili bir ayrıntı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gece katıldığı bir canlı yayında emekli maaşlarıyla ilgili açıklaması sonrasında en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağı duyurulmuştu.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve ekonomist Ömer Rıfat Gencal, yapılan zamla ilgili önemli bir değerlendirmede bulundu.

"ENFLASYON KONTROL EDİLMEZSE..."

Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zammın yüzde 10'unun 2 ayda eridiğine dikkat çeken Gencal, Cumhuriyet'in haberine göre şu ifadeleri kullandı:

"Sorun seyyanen zamdan ya da yüzdesel zamdan daha ziyade enflasyonu kontrol altına alıp alamadığınızdır. Hükümet bu konularda hiçbir önlem almıyor. Enflasyonu kontrol altına alamadığınız bir çerçevede, bu zam emeklinin cebine birkaç aylığına girecektir."

"SEÇMENİN AKLINI ÇELMEYE ÇALIŞMAK..."

Bu zammın seçim öncesinde yapılmasını "Hükümet tamamen palyatif bir çözümle seçmenin aklını çelmeye çalışmaktadır. Ama seçmen daha önceki deneyimlerini ortaya koyar. Bu zammı seçimi kazanmaya yönelik bir manevra olarak görüyorum."

"HÜKÜMETİN ELİ VATANDAŞIN CEBİNDE"

Yapılan zammın yine vatandaşlar tarafından ödeneceğini belirten Ömer Rıfat Gencal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hükümet popülist bir yaklaşımla bol keseden dağıtabilir. Ama bu parayı enflasyon ile geri ödeyeceğimiz için hükümetin eli maalesef vatandaşın cebindedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.