Erdoğan'dan Son Dakika Açıklama Geldi! Seçim Öncesi Anne ya da Baba Olanlara Bin 900 Lira Ödeme!

Erdoğan'dan Son Dakika Açıklama Geldi! Seçim Öncesi Anne ya da Baba Olanlara Bin 900 Lira Ödeme!

Anne ve babalara devletten yardım ödemesi müjdesi geldi. Anne babalara tam olarak 1900 TL ödeme yapılacak. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte başvuru detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuğu olan anne ve babalara devletten yardım müjdesi geldi. Tam 1.900 TL'lik devlet desteği hesaplara yatırılacak. Yalnızca çocuk sahibi olan kişilere bu miktar veriliyor. Çocuk destek bileşeni ödemeleri ve aile yardımları birleşiyor. Devletten destek almak isteyenler geç kalmamalı. Aile Bakanlığı'nın başvuru ekranı açıldı. 1900 TL'lik devlet yardımlarını almak için başvuru işlemlerinizi T.C kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştirebilirsiniz.

Hükümetten Aileye 12 Ay Boyunca Destek Verilecek

Devletten, yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşlara devletten yardımlar verilmeye devam ediyor. Devam eden pek çok yardım programı için ek olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geçtiğimiz aylarda Türkiye Aile Destek programını aktarmıştı. Bu program kapsamında Dar gelirli kişilere ve ihtiyaç sahiplerine aile yardımı veriliyor ve çocuk destek bileşeni imkanı sağlanıyor. En yüksek yardım miktarından faydalananlara toplam 1900 TL sosyal yardım şansı sağlanıyor. Aylık olarak 1900 TL'lik yardımlar 12 ay boyunca sürecek. Bu yardım ödemeleri belirli şartlar doğrultusunda veriliyor.

Türkiye Aile Destek Yardımı Başvuru İçin Koşullar Nedir?

Aile Bakanlığı tarafından başlatılan Türkiye Aile Destek programı başvuru koşulları açıklandı. Programdan yararlanmak isteyen hanelere gelir şartını taşımaları halinde ödeme veriliyor. Bu şartları taşıyan hane içinde kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır. Eğer bu şartı taşıyorsanız Türkiye Aile Destek programı için başvuru yapabilir hem aile yardımı alabilir hem de çocuk destek bileşeni ödemesi alabilirsiniz.

Başvurular Nereden Yapılıyor?

Aile Destek Programı kapsamında başvurular e-devlet'ten T.C kimlik numarası ve şifre ile yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da T.C kimlik kartı ile ödemeler veriliyor. Başvuru işlemlerini yapmak için de adayların bilgilerini doğru ve tam olarak vermeleri gerekiyor. Başvuru işlemi onaylanırsa 1.900 TL aile yardımı ve çocuk destek bileşeni ödemesi PTT'den verilecek.

Aile yardımı ödemeleri en yüksek bir ay için 1.250 TL ödeme sağlanırken çocuk destek bileşeni olarak bu ödeme en yüksek 650 TL olarak veriliyor. Verilecek olan bu ödeme miktarı yine hanede bulunan kişi başına düşen gelire göre hesaplanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.