EYT'liler ve Emeklilere Güzel Hber! Bankalarda Promosyon Rekabeti Başladı! İşte Banka Banka Promosyon Miktarları...

EYT'liler ve Emeklilere Güzel Hber! Bankalarda Promosyon Rekabeti Başladı! İşte Banka Banka Promosyon Miktarları...

EYT'liler için bankalardan net rakamlar gelmeye başladı. Yeni promosyon anlaşmaları tek tek açıklanıyor. EYT yasası emekliye verilen promosyon ödemelerine zammı da getirdi. İşte, banka banka güncel promosyon listeleri…

 

Milyonlarca emekli vatandaşın büyük bir merakla beklenen ve yıllardır da üzerinde görüşmeler yapılan EYT düzenlemesi hakkında nihayet geçtiğimiz haftalarda TBMM'de kabul gördü. EYT kararı resmi gazetede yayınlanıp yasalaşırken bankalarda çalışmalar başladı. EYT zammı ile emekli promosyonları da giderek yükseliyor. EYT ile beraber emekli vatandaşların sayısı da 2.250 milyon kişi kadar artarken bankalarda da hareketlilik başladı. Potansiyel müşteri kapsamında olan emeklileri kaybetmemek için bankalar çalışıyor. Bu nedenle de promosyon ödemelerine EYT zammı geliyor.

Mart ayında promosyon ücretleri zamlı şekilde hesaplara yatırmaya başlayacak. Bankalar şimdiden nisan ayı için çalışmaya başladı. Gelen ilk bilgilere bakıldığında ise bankalarda rekabet daha şimdiden başlayacak. EYT'lilerin de emekli olması ile beraber artan emekli sayısını avantaja çevirmek isteyen bankalar rekabeti kızıştıracak. Nisan ayından bu yana emekli promosyonlarında yeni rekorlar peş peşe geliyor. Şimdiden bu rakamlar 20.000 TL'ye kadar yükselecek diye düşünülüyor.

Bankalarda Yarış Başladı

TBMM'de kabul edilen ve geçtiğimiz haftalarda resmi gazetede yayımlanan EYT yasası ile 2 milyon 250 bin kişi Nisan ayı itibariyle emekli maaşı almaya başlayacaklar. Bu durumda 14 milyon kadar emekli nisan ayından başlayarak 16 milyona kadar çıkacak. Emeklilerin sayısının yükselmesi bankalara da oldukça cazip geldi. Pek çok banka yeni emekli promosyon ücretleri ile ilgili şimdiden çalışma yapmaya başladı. Emekli promosyon ücretleri için EYT ayarı yapılacak. Emekliye verilecek olan bu promosyonlar nisandan itibaren resmen rekor kıracak.

Bankalardan Tek Tek Promosyon Miktarları Açıklandı

Bankalardan mart ayı emekli promosyon ücretleri açıklandı. Bankalardan yeni promosyon listesi duyuruldu. En yüksek miktarda emekli promosyonu veren bankalar bu şekilde netleşti. Peki hangi bankalar ne kadar emekli promosyonu ödemesi veriyor? Bankaların yeni promosyon ücretleri ne?

Kamu bankaları mart ayı içinde promosyon ücretlerini 3.000 TL ile 5.000 TL arasında bu miktarların değiştiğini belirtebiliriz. Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halkbank'a maaşını taşıyanlara ve müşteri olan emeklilere en düşük 3.000 TL en yüksek ise 5.000 TL promosyon ücreti ödemesi gerçekleştiriliyor.

Türkiye İş Bankası'ndan şu an en yüksek promosyon ücreti veriliyor. Türkiye İş Bankası emekli olanlara net 7.500 TL maaş promosyon ödemesi verirken ek olarak 1000 TL'ye kadar da bonus imkanı veriyor. Türkiye İş Bankası'nın emekliye sağlamış olduğu düşük faizli kredinin avantajları da var.

Özel bankalarda emekli promosyon ücretleri ise 4.200 TL ile 6.000 TL arasında bulunuyor. Akbank'tan, Yapı Kredi Bankası'ndan, Finansbank'tan, ING Türkiye'den, TEB'den, Garanti Bankası ve diğer özel bankalardan bu maaş miktarlarına göre promosyon fırsatı sağlanıyor.

EYT'lilere Banka Promosyonu Alabilecek mi?

EYT'liler bankalardan promosyon alabilecek mi? Hangi bankalardan ne kadar EYT’lilere promosyon verilecek? EYT’liler de emeklilik dilekçesi verdikten sonra diğer emekli bereyler ile aynı haklara sahip olacaklar. Yani maaşlarını 3 yıllığına bir bankaya kalma sözü ile taşıyan emekliler ve EYT’liler de emekli promosyonu alma hakkını kullanabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.