Hükümetten Büyük Müjde Geldi: Cumhurbaşkanı Talimat Verdi, PTT'den 1500 TL Yardım Parası Ödemesi Yapılacak

Hükümetten Büyük Müjde Geldi: Cumhurbaşkanı Talimat Verdi, PTT'den 1500 TL Yardım Parası Ödemesi Yapılacak

Özellikle kış mevsiminin yaklaşması üzerine TC. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yeni bir uygulama olan dar gelirlilere 1500 tl kira yardımı uygulanmaya başlandı.

Giderek yükselen fiyatlara bir de kış mevsiminin sinyal vermeye başlaması eklenince dar gelirlileri panik kapladı. Özellikle kış mevsiminde bir de ısınma masrafları eklenince dar gelirliler oldukça zorlanıyor. İşte bu zorluğu giderebilmek için kira yardımı uygulaması devreye sokuldu. Bu yardım sayesinde dar gelirli vatandaşların rahat bir nefes alması bekleniyor.

Kişi bazında değil de hane bazında gerçekleştirilen bu yardımın geçerlilik süresi ise ödemenin yapıldığı ilk günden itibaren 12 ay olarak belirleniyor. Böylece dar gelirli ailelerin bir nebze de olsa rahatlayacağı tahmin ediliyor.

Kira Yardımından Kimler Yararlanabilir?

TC. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca uygulanan ve dar gelirlilere yapılan kira yardımından kimler yararlanabilir? Sorusu ise zihinleri oldukça meşgul ediyor. Bu soruyu sizin için cevapladık.

  • Yapılan gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak,
  • Sigortalı olmamak,
  • Herhangi bir mal varlığına sahip olmamak,
  • Emekli aylığı almamak,
  • Dul aylığı almamak,
  • Yetim aylığı almamak,
  • Ölüm aylığı almamak şartlarına sahip olan herkes kira yardımı uygulamasından yararlanabiliyor.

Kira Yardımı Uygulamasına Nasıl Başvurulur?

TC. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılmış olankira yardımı uygulamasına nasıl başvurulur? Kira yardımı uygulamasına E-devlet üzerinden kolayca başvuru yapabilmek mümkündür. Eğer E-devlet şifreniz yoksa internet üzerinden veya en yakın PTT şubesine müracaatta bulunarak E-devlet şifresi almanız mümkündür. E-devlet şifrenizi aldıktan sonra ise E-devlet uygulamasına giriş yaparak aramalar kısmına “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” yazarak aratın ve çıkan sekmeye tıklayın. Ardından başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunun.

Başvurunun incelenerek olumlu değerlendirilmesi sonucunda kira yardımına hak kazananlara 12 ay yani 1 sene boyunca her ay düzenli olarak ödeme yapılmaktadır. Ödemeler PTT üzerinden gerçekleşmektedir. Yardım PTT banka hesabı bulunan kişilerin hesabına yatırılırken, bizzat giderek elden de alabilme imkânı bulunmaktadır. Bu şekilde kira yardımı ödemeleri gerçekleştirilmekte ve vatandaşların yararlanmaları sağlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.