Hükümetten Son Dakika Ödeme Müjdesi Geldi! Çocuk Sahibi Olanlara Bin 900 TL Ödeme Verilecek...

Hükümetten Son Dakika Ödeme Müjdesi Geldi! Çocuk Sahibi Olanlara Bin 900 TL Ödeme Verilecek...

PTT'den son dakika bayram öncesinde 7.500 TL aile desteği ödemesi yapılacak. Dar gelirli olan ailelere karşılıksız olarak ödeme yapılacak. İşte başvuru için gerekli şartlar…

Dar gelirli olan ailelere bayram öncesinde PTT’den nakit destek ödemesi olarak ödeme verilecek. İhtiyaç sahibi olan dar gelirli ve yardım bekleyen muhtaç ailelere bayram öncesinde başvuru yapmaları koşulunda 7.500 TL’den başlayan aile yardımı ödemesi verilebilecek. Nisan ayı içinde aile destek ödemeleri için tarihler açıklandı. Başvuru için hala süreniz bulunuyor. e-Devlet üzerinden başvuru yaparak veya T.C kimlik kartı ile SYDV’lere giderek başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. 7.500 TL’lik aile yardımı için koşulları merak ediyorsanız tüm detayları haberimizde…

Nisan Ayı İçinde Aile Yardımları Ne Zaman Verilecek?

Aile Bakanlığı’ndan duyurulan Aile Destek Paketi çerçevesinde aile yardımı ödemeleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Nisan ayı için aile yardımı ödemeler için de net tarih merak içinde bekleniyor. Çünkü Ramazan Bayramı’na doğru geri sayım başladı ve ailelerin nakit paraya ihtiyaçları da son günlerde daha da arttı. Aile Bakanlığı tarafından müjde geldi. Nisan ayı için aile destek yardımı ödemelerinin tarihi öne geldi. Ödeme tarihi ise 15 Nisan olarak açıklandı.

Aile Olanlara 7.500 TL’ye Kadar Destek Verilecek

Aile destekleri, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan ailelere ihtiyaçlarının karşılanması için devletten karşılıksız ve geri ödemesiz olarak nakit para veriliyor. Aile yardımları 12 ay süre ile ödeniyor ve 7.500 TL ile 15.000 TL arasında ödeniyor. Toplam ödemelerin miktarı ise ailelerin gelir seviyesine göre düzenlenmektedir. Hane için de bulunan kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az ise aileler bu ödeme için başvuru yapılabiliyor. Yine de bu hanede gelir ödeme miktarı konusunda da önemli oluyor. Aylık olarak aile yardımı ödemeleri 850 TL ile 1250 TL arasında değişmektedir. Çocuk destek bileşeni ile bu rakam 1900 liraya kadar yükselebiliyor.

Bayram Öncesinde Ödeme Alabilirsiniz! İşte Son 3 Gün…

Ramazan Bayramından önce devletten destek almak için son üç gün kaldı. Biraz olsun rahatlamayı isteyen ailelere son 3 gün uyarısı yapıldı. Aile yardımı ödemelerinde tarih 15 Nisan olarak belirlendi. Bu tarihe dek e-devlet ya da SYDV’lerden başvuru yapan hanelere bayram öncesi bu destek ödemesi sağlanabilecek. T.C kimlik belgesine göre hane İçinden bir kişinin aile yardımı başvurusu yapması yeterli olacak. Ödeme PTT vasıtası ile yapılacak. PTT kartınız bulunmuyorsa kimlik kartı ile para çekmeye gidebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.