Kredi kartı kullananlara DİKKAT: Net tarih ortaya çıktı! Toplu kesinti yapılacak

Kredi kartı kullananlara DİKKAT: Net tarih ortaya çıktı! Toplu kesinti yapılacak

Merkez Bankası’nın faiz uygulamalarının ardından belirlenen yol haritasına göre kasım ve aralık ayının faiz kararlarının yeni yılda toplu şekilde yansıtılacağı ortaya çıktı. İşte detaylar…

2023 Haziran ayında parasal sıkılaşma politikalarına başlayan Merkez Bankası, art arda gerçekleştirdiği PPK toplantılarında faiz artırımlarına devam ederek politika faizlerini yüzde 40 seviyesine çıkardı.

Piyasalarda beklenmeyen bir kararla faizleri yükselten Merkez Bankası, bu kararın ardından kredi kartı sahiplerine yönelik bir uyarıda bulundu.

KASIM VE ARALIK KARARLARI TOPLU ŞEKİLDE KESİLECEK

Haziran ayında yüzde 1.36 seviyesinde olan kredi kartı akdi faizleri, alınan faiz artırım kararlarının etkisiyle yüzde 3.71'e yükseldi.

1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla yüzde 4.17 seviyesine çıkması beklenen kart faizleri, Merkez Bankası tarafından Aralık ayında değiştirilmeyecek.

Merkez Bankası, bu ay içinde faiz artışının kredi kartı faizlerine yansıtılmayacağını belirtirken, PPK toplantı metninde aralık ayında 250 baz puanlık bir artışa işaret etti.

1 OCAK 2024 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeyle birlikte, 6 ay içinde üç katından fazla artan kart faizleri toplamda 750 baz puanlık bir ek artışla yüzde 4.40 seviyesine yükselecek.

Kredili mevduat hesapları ve nakit avans işlemleri için uygulanacak faiz oranı ise aynı koşullar altında yüzde 5.16 olacak.

Bu faiz artışları, dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakırken, BSMV ve KKDF kesintilerinin de eklenmesiyle kart borcu olanlar için önümüzdeki yılın başlangıcı oldukça zorlu bir süreci işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.