Maaş Zam Oranı Belli Oldu! SSK VE Bağ-Kur'lu Emeklinin Maaşı 8.800 TL'ye Çıkacak...

Maaş Zam Oranı Belli Oldu! SSK VE Bağ-Kur'lu Emeklinin Maaşı 8.800 TL'ye Çıkacak...

Mayıs ayında emeklilerin başına talih kuşu kondu. Emekli maaşlarına yönelik yapılan iyileştirmeler devam ederken açıklamalarda peş peşe geliyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam tutarları netlik kazanmaya başladı. İşte emekli maaşı hakkında merak edilen tüm detaylar…

2023 yılı ile birlikte emekli maaşları en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Mayıs ayına giriş yaparken emekli maaşlarına yönelik yapılan iyileştirmeler de hız kazanmaya başladı. Maaşların eşitlenmesi hakkında çalışmalar devam ederken yeni zam tutarları da belli oldu. İşte emekli maaşı hakkında merak edilen tüm detaylar…

8.800 TL OLACAK

Emekli maaşlarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında açıklamalarda peş peşe geliyor. 2023 yılı başında 5.500 TL olarak açıklanan emekli maaşlarına 2.000 TL zam yapıldı. Yapılan zamlarla birlikte 7500 TL'ye yükselen maaşların bu kez de 8.800 TL olacağı söyleniyor. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların maaşlarındaki eşitsizlik nedeniyle yapılan çalışmalar kapsamında 1.300 TL intibak zammı tartışmaları sıcaklığını koruyor. İntibak zammı hakkındaki açıklamalar Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'den geldi.

İNTİBAK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

En çok tartışılan konular arasında yer alan intibak zammı hakkında açıklamalar Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’den geldi. İntibak zammı hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Ergün, intibak zammının geçerli olması için meclisin onay vermesi gerektiğini belirtti.

2022 yılında yapılan intibak zammının 350 TL olduğunu ifade eden Ergün, yeni düzenleme ile birlikte en az 1.300 TL zam beklentisi olduğunu söyledi. Ergün, Vedat Bilgin ile yapılan görüşmeler kapsamında bayram ikramiyeleri taleplerinin yanı sıra intibak zammı taleplerinin de iletildiğini vurguladı. İntibak zammı kapsamında yapılan görüşmelerin meclis onayından geçmesi durumunda yasalaşacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.