Meclis Onayladı! PTT Vasıtası İle 3.038 TL'lik Destek Ödemesi İçin Başvurular Başladı! İşte Yardım iÇİN Gerekli Koşullar...

Meclis Onayladı! PTT Vasıtası İle 3.038 TL'lik Destek Ödemesi İçin Başvurular Başladı! İşte Yardım iÇİN Gerekli Koşullar...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren öğrencilerin başvuru şartlarını açıkladı. PTT üzerinden alınabilecek 3.038 TL yardım için detaylar resmen belli oldu.

Merakla beklenen yardım paketi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından nihayet açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, yüz binlerce öğrenci PTT'den karşılıksız kredi ve burs fırsatlarını araştırmaya başladı.

TGRT Haber'e göre, okulların eğitim ve öğretim hayatına yeniden faaliyete başlamasıyla maliyetlerin de artması doğru orantılı şekilde ilerliyor. Bu noktada devlet ebeveynlerin yükünü hafifletmek için aile destek programı ile katkıda bulunuyor.

Zor durumda olan, ihtiyaçlarını arzu ettikleri ölçüde karşılayamayan öğrenciler için devlet, ailelere PTT aracılığı ile 3.038 TL yardım sunuyor. Söz konusu karşılıksız ödeme, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini kapsıyor.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

PTT üzerinden 3.038 TL yardım başvurusu gerçekleştirenlerin, hesaplarını sürekli denetlemesi gerekiyor. Ailelerin başvurusu kabul edilirse ödemeler Bakanlık tarafından yapılıyor.

Aile ve Soysal Politikalar Bakanı Derya Yanık, milyonlarca ebevyn tarafından araştırılan yardım parası konusuna açıklık getirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Yardım parası almak isteyen öğrencilerin e-Devlet üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Bunun için ilk olarak e-Devlet kapısına giriniz. Akabinde Aile ve Soyal Politikalar Bakanlığı'nın bölümüne geçiniz.

Açılan penceredeki opsiyonlar içerisinden sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvuru kısmına geliniz. Son olarak sağ üst kısımda açılan yeni başrol sekmesini seçiniz. Açılan ekranda çıkan kayıt formunu tam ve hatasız bir biçimde doldurunuz.

İşte hepsi bu kadar! Başvurunuz kabul edilirse her ay karşılıksız bir şekilde PTT üzerinden 3.038 TL ödeme alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.