Meclis Tarafından Kabul Edildi! SGK'dan 40.000 TL Nakit Para Ödemesi Yapılacak...

Meclis Tarafından Kabul Edildi! SGK'dan 40.000 TL Nakit Para Ödemesi Yapılacak...

E-devlet üzerinden kolayca kontrol sağlayabilirsiniz. SGK'da paranızı hemen kontrol ederek birikmiş paranızı hesabınıza aktarabilirsiniz. Biriken paranızı almak için yapmanız gereken ise oldukça basit. İşte sorgulama ekranı...

Haberiniz bile yokken SSK’da paranız birikmiş olabilir. Bu konuya dair detaylı bilgiye sahip olmayan kişiler birikmiş paralarını nasıl alabileceklerine ilişkin araştırma yapıyorlar. E-devlet üzerinden kolaylıkla kontrolünü sağlayarak birikmiş paranızı anlık olarak hesabınıza geçirebilirsiniz. Biriken bu ödemeyi almanın yolu ise çok basit. Konuya ilişkin detayları ise sizin için derledik.

SGK’da birikmiş bir para olup olmadığını öğrenmek amacı ile e-devlet sistemine giriş yapmanız lazım. E-devlette bulunan 'SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/ İş Yeri Ünvan Listesi' bölümüne giriş işlemini yapmalısınız. Ekranda bulunan yönergeleri takip ederek SSK’da birikmiş ödemeniz olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Haberiniz Olmadan Paranız Birikmiş Olabilir...

SGK'nın dışında da devlet tarafından adınıza nakit para ödemesi yatırılmış olabilir. Haberiniz dahi olmadan yatırılan bu paralar zaman içinde de birikmiş olabilir. Özellikle de ihtiyaç sahiplerine verilen bu tutarlar zaman içinde vatandaşlar tarafından unutulabiliyor.

Devlet SGK'da biriken paralar ile ilgili vatandaşlara hesaplarını kontrol etmeleri noktasında uyarı yaptı. Özellikle de pandemi dönemi sonrasında vatandaşlara yönelik ödenen sosyal yardımlar siz bilmeden yatırılmış olabilir. Yaptığınız başvuruların sonrasında bu parayı takip etmemiş olabilirsiniz. Başvurunuz olumlu olduğunda bu paralar hesabınıza yatacak. Bu ödeme hesabınıza yatmış ancak çekilmemiş ise içeride biriken paranızı hemen alabilirsiniz.

Tüm bu sebepler ile SGK ya da devletten tarafınıza ödenmiş olan herhangi bir tutar olup olmadığına ilişkin paranızı kontrol etmeniz gerekecek. Devletten ödenen; ölüm, çeyiz, bebek, bakıcı parası kalemlerinde ödemeleri alıp almadığınızı kontrol edebilirsiniz.

Kontrol İşlemi e-devlet Üzerinden Yapılabiliyor...

SSK’da paranız birikmiş ise vatandaşlardan bu parayı nasıl çekebileceklerine dair bir husus merakla araştırmaya başlanıyor. Para iadesi ise e-devlet üzerinden istenebiliyor. Hesap bilgileriniz ile giriş işleminizi hemen yaptıktan sonra arama kısmında bulunan toptan ödeme talebi yazmanız gerekiyor. İlgili bu sayfaya giriş yapıp sonrasında ekranda istenen bilgileri doğru ve tam olarak doldurmanız gerekiyor. Ekranda bulunan bu adımları takip edip ödeme talebinizi başarılı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Emekli olmayan kişilere sigortada birikmiş paraları için kolaylıkla alabilme hakkı tanınıyor. Halihazırda aktif olarak emekli başvurunuz bulunmuyorsa ilçeye bağlı olarak SGK müdürlüklerine başvuru yapmalısınız. Bugüne dek yapılan ödemelerin yüzdesi ise birikmiş paranızın tutarı değişiklik gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.