Öğrenciye Müjde Geldi! Belgesi İle Başvuru Yapana Devletten 5 Bin 104 TL Ödeme Verilecek...

Öğrenciye Müjde Geldi! Belgesi İle Başvuru Yapana Devletten 5 Bin 104 TL Ödeme Verilecek...

Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği sömestr tatili sonunda geldi. Karne alan öğrenciler bu süreçte müjde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Geçtiğimizi ay Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk programı kapsamında dereceye giren öğrencilere ödeme yapılacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından öğrenciler harçlıklarını nasıl alabileceklerini araştırmaya başladı. Peki, devletin dereceye giren

19 milyon öğrencinin beklediği yarıyıl tatili sonunda geldi. Karnesini alan öğrenciler aileleriyle birlikte tatilin keyfini çıkarırken gözler devlet tarafından ödenecek karne harçlıklarına yöneldi. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarı teşvik programı kapsamında dereceye giren öğrencilere ödeme yapılacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından milyonlarca öğrenci 'Devletten nasıl karne harçlığı alabilirim?' sorusunu araştırmaya başladı. Detaylar paylaşıldı. Peki, devletin dereceye giren öğrencilere vereceği 5.104 TL nasıl alınır? İşte merak edilen sorunun cevabı...

KARNESİNİ KAPAN GİTSİN! 5.104 TL VERİLİYOR

Karne alan milyonlarca öğrenciye bir sevindiren haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan tarafından açıklanan Başarı Teşvik Programı kapsamında, başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak ödeme yapılacağı açıklandı. Öğrencilerin yüzü bu haberle gülerken kimlerin bu ödemelerden yaralanacağı merak konusu oldu. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu başarı teşvik ödemesinden kimler faydalanacak? Başarı teşvik ödemesi ne kadar ve nasıl alınır? Karneyi göster hediyeni al. Sizler için merak edilen soruları tek tek derledik.

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay Kabine Toplantısı’ndan sonra Başarı Teşvik Ödemesi ile ilgili şunları söylemişti:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin %60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerinden hareketle, asgari ücretin %60’ı kadar verilecek olan başarı teşvik ödemesi 5.104 TL olacak.

KİMLER BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ ALABİLİYOR?

Erdoğan’ın duyurduğu başarı teşvik ödemesinden sosyal yardım derneklerinde kayıtlı olan ve sosyal yardım alan ailelerin çocukları faydalanabilecek. Yani başarı teşvik ödemeleri, ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada; ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3’e, okul genelinde de ilk 5’e girenlere asgari ücretin %60’ı kadar başarı teşvik ödemesi yapılacak.

TEŞVİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Her sene iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler yapılacak. İkinci dönem için yapılacak olan başarı teşvik başvuruları ise gelecek hafta başlayacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı’nın başarıyı teşvik etmek adına duyurduğu bu ödemelere ikinci dönem başvuruları gelecek hafta başlayacak. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Bugünlerde bir bir öğrenciler yarı yıl tatillerine başlarken, en başarılı olan öğrencilere önümüzdeki günlerde ödemelerin yatırılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.