Prim Desteği Almak İçin Son Şansınız Olabilir

Prim Desteği Almak İçin Son Şansınız Olabilir

Prim desteği alamayan vatandaşlar için yeni bir duyuru geldi. Başvurular son kez 16 Aralık’a kadar uzatıldı. Bu tarihe kadar çiftçiler prim desteğinden yararlanabilecekler.

Çiftçiler için çeşitli prim destek programları yer alıyor ve prim desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar süresince başvuru yapabiliyor. Yapılan son duyuruya göre ekinlerini toplayan arpa ve buğday üreticileri ürettikleri ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’ne götürüm ürünlerini ofise sattıkları taktirde prim yardımı alabilecekler. Arpa ve buğdaylarını Toprak Mahsulleri Ofisine satan ekiciler devletin prim desteğinden yararlanabilecekler.

Son Gün 16 Aralık

Tarım ve Orman Müdürlüğü arpa ve buğday ekimi yapan ve bu ürünlerini TMO’ya satan çiftçilerin ekstra prim desteğinden yararlanabileceğini duyurdu. Daha önce bu prim desteğini alma fırsatını kaçıran arpa ve buğday üreticilerine yeni bir başvuru hakkı tanındı ve başvuru süresi 16 Aralık’a kadar uzatıldı. 16 Aralık Cuma gününe kadar arpa ve buğdayını TMO’ya satan çiftçiler söz konusu prim desteğinden yararlanma hakkı elde edecekler.

Prim Desteğinden Yararlanma Şartları

Tarım ve Orman Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre prim desteği 21.07.2022 tarihli Resmi Gazete haberine dayanıyor. Resmi Gazeteye göre Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar gereği Toprak Mahsulleri Ofisi Prim Desteği programından yararlanabilmek için arpa ve buğday üretimi yapan çiftçilerin mahsullerini Toprak Mahsulleri Ofisine satmaları ve buna dair belgeyi il, ilçe tarım müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Bunun için ilk açıklanan tarih 01.09.2022 – 16.09.2022 aralığı idi.

İlk başvuru tarihini kaçıranlar için yeni başvuru tarihi 16.12.2022 tarihine kadar uzatıldı. Bu tarihe kadar ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisine satıp aldığı belgeyi il, ilçe müdürlüklerine getirenler destekten yararlanma hakkı elde edecekler ve başvur süresi tekrar uzatılmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.