PTT'de Paranız Kalmış Olabilir! Hemen Başvuru Yapana 7 Bin 500 TL Ödeme Yapılıyor! İşte Detaylar...

PTT'de Paranız Kalmış Olabilir! Hemen Başvuru Yapana 7 Bin 500 TL Ödeme Yapılıyor! İşte Detaylar...

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara anında 7.500 TL ödeme onayı geldi. Hemen harekete geçene anında ödeme verilecek. İşte detaylar...

PTT'den yardımlar ard arda geliyor. Dar gelirli olan vatandaşlar için bir defaya mahsus 7.500 TL ödemeleri verilmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan aylık ödemesi gerçekleşen tüm  yardımların yanında tek defaya mahsus yüklü ödemeler de alabilmektedir.  7.500 TL'lik kış desteği ödemeleri bu durumda ne zaman ödenecek? Yalnızca T.C. kimlik kartınız ile başvuru yapmanız halinde bir defada 7.500 TL destek ödemesi alabilirsiniz. PTT 7.500 TL kış desteği yardımı için bu destek kapsamında PTT'den ödemeler gerçekleştiriliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahipleri için ödenmesi planlanan pek çok sayıda yardım bulunuyor. Özellikle de ev hanımları için bu gençlere ve öğrencilere, yaşlılara yönelik yapılan bu destekler dikkat çekerken çok küçük bir sürede ödemesi planlanan PTT'den 7.500 TL destek merakla bekleniyor. 

Asgari ücret zammının hemen ardından yardım paralarına kadar zam yapılması da merakla soruluyordu. Tüm bu yardımlar asgari ücrete göre zamlanmışken, PTT 7.500 TL yardımının da bu oranda zamlı ödendiği açıklandı. 

Aile Bakanlığı tarafından kara kış desteği başvuru şartları ve ödemeler için detaylar şöyle; 

Başvurular e-devlet'ten kabul edilen bu ödemelerin PTT'den yapılan 7.500 TL kış desteği ödemeleri yapılmaya devam ediyor. 

Ödemeler halen sürüyor

Bu kış itibari ile başlatılan yardımlar çerçevesinde yapılan bu ödemeden faydalanmak için başvuru adresi de belli oldu. e-devlet hesabınıza şifre ve kimlik bilgileri ile giriş sonrasında sosyal yardımlar sayfasından başvurular sürüyor ve ödenmeye devam ediyor. 

Belirtilen bu koşullar sağlanıyorsa alıyor

Bakan Yanık bu konuya ilişkin açıklama yaptı. Bu ödeme hane içinde bulunan kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olması gerekiyor dedi. 

Faturası ile başvurana ödeniyor

Elektrik ya da doğalgaz faturaları için PTT şubelerine götürülmesi ile beraber hak kazandığınız bu ödemeler hemen veriliyor. 

Elektrik desteği yıl boyunca veriliyor

Doğalgaz desteği yalnızca kış aylarında yapılmaktayken elektrik tüketim desteği de yılın her ayı PTT'den hesaplarınıza yatıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.