PTT'den Açıklama Geldi! Başvuru Yapanlara Hemen 700 Liralık Nakit Para Ödemesi Yapılacak...

PTT'den Açıklama Geldi! Başvuru Yapanlara Hemen 700 Liralık Nakit Para Ödemesi Yapılacak...

Son dakika haberi olarak duyuruldu. Bu habere göre Aile Bakanlığı'ndan sağlanan yardım ödemeleri dağıtılmaya başladı. Ödemeler ise TCKN son hanesine göre PTT'den veriliyor. Listeyi kontrol edip sizde ödeme gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Aile Bakanlığı tarafından, vatandaşlara Ramazan ayına özel olarak ve hayatlarını kolaylaştırmak için sosyal yardım fırsatları sağlanmaya devam ediyor. Artan enflasyon sebebi ile yaşam maliyetlerinin yükselmesi geçim sıkıntısı çekenlere kolaylık sağlıyor. Yeni bir destek ödemesi için gelen duyuru yüz güldürdü. T.C. kimlik numaralarına göre kişilere 700 TL gıda yardımı ödemesi verilecek. Bugün itibari ile ödemeler yapılmış olacak, bunun için listenin kontrol edilmesi öneriliyor.

Başvuru şartları ve ayrıntılar ise e-devlet ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılmaktadır. Daha önce başvurusunu yapanlara ödeme almaya başlayabilecekler. Aile Bakanlığı tarafından sunulan bu gıda yardımları ile ilgili şekilde detaylı bilgiler haberimizde...

Aile Bakanlığı Gıda Yardımı Kimlere Ödeniyor?

Son zamanlarda vatandaşların alım gücünün giderek azalması, enflasyon ve ekonomik krizin etkileri sebebi ile yaşanıyor. Bu nedenle market alışverişlerini yapmakta güçlük çeken kişiler için Aile Bakanlığı aylık gıda ve erzak desteği veriyor. Yardım ödemesini almak için başvuru koşulları açıklandı. Gıda yardımı için aranan şartlar şöyle;

  • Düzenli bir gelire sahip olmamak
  • Sosyal güvencesi bulunmamak
  • 65 yaş ve üstü olup gelir sahibi olmamak
  • Fakirlik sınırı altında bulunmak
  • Afet bölgesinde olup afetzedelerden olmak
  • Eşi vefat etmiş dul olup işsiz kadın olmak
  • TC vatandaşı olmak
  • Muhtaçlık belgesinin çıkartılmış olması
  • E-devlet'ten başvuru yapmak
  • Başvuru formunu tam ve doğru şekilde doldurmak.

T.C Kimlik Numarası Son Hanesine Göre Ödeme Verilecek

Aile Bakanlığı tarafından verilen aylık 700 TL gıda yardımı ödemeleri başlamaktadır. Bu ödemeler, T.C. kimlik numarası son hanesine göre yapılmaktadır. Daha önce başvurusunu yapmış olanlara, T.C. kimlik numaraları son hanesine göre PTT'den gıda yardımı ödemelerini alabilecekler. Bu yardımı almak için PTT'ye T.C. kimlik kartı ile başvurmak yeterli oluyor.

E-devlet veya Sosyal Yardım Kurumundan Başvuru Yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından, vatandaşların ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bu zaman da vatandaşa destek olmak için aylık gıda yardımı verilmektedir. Gıda yardımı için başvurular e-devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından gerçekleştirilmektedir. Başvuru yapmadan önce, hane içinde kişi başı gelirin detayına dikkat etmek şartı aranıyor.

Başvuru işlemleri için, e-devlet'e T.C. ve şifre ile giriş gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sekmesi altında yer alan sosyal yardım başvuru formuna da erişilebilir. Başvuru yaptıktan sonra ise sonuçlar da yine e-devlet sisteminden sorgulanabiliyor.

Gıda yardımını almaya hak kazananlara, T.C. kimlik kartı ile PTT'ye gidip ödemelerini alabiliyorlar. Nisan ayı ödemelerinde başvuruların açıldığı da hatırlatılmaktadır. Vatandaşlar, bu fırsatı elde etmek için geç kalmadan işlemlerini yapabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.