PTT'den Başvuru Yapan 18-26 Yaş Arası Gençlere Hemen 7.500 TL Ödeme

PTT'den Başvuru Yapan 18-26 Yaş Arası Gençlere Hemen 7.500 TL Ödeme

Devletten yeni bir yardım duyuruldu. Evinde genç çocuğu bulunan ailelere özel olarak yardım sağlanacak. Başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden açıldı. TC. Kimlik kartı ile başvuru işleminizi yaparak anında paranızı PTT'den çekebileceksiniz.

Gençlere PTT'den aylık 1,250 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Başvuruların başladığı bu ödeme için talep oldukça fazla. Evinde 18 ile 26 yaş arası çocuğu olan kişilere PTT'ye gidşp başvurmaları halinde bu yardım verilecek. Yapmanız gereken T.C. kimlik kartı ile başvurularınızı E-Devlet üzerinden yapmak. Böylece toplamda 7.500 TL yardım alacaksınız..

Devletten vatandaşa verilen yeni bir yardım için start verildi. Yaşam şartlarının zorlaştığı bu günlerde ihtiyaç sahibi olan ailelere destek veren hükümet şimdide 18 ile 26 yaşları arasında işsiz gençler için çalışmalara başladı. Gençlerin yaşam standartlarını arttırabilmek için aylık 1.250 TL yardım ödemesi yapılacak.

Tam manası ile karşılıksız olarak verilen bu hizmetten gençler yalnızca bir kez faydalanabilecekler. Şu an da geriye 6 aylık bir zaman kaldı. Temmuz ayına kadar belirlenen şartları taşıyorsanız aylık olarak 1.250 TL'yi 6 ayda 7.500 TL olarak toplam ödeme alabileceksiniz.

E-Devlet'ten başvuru yapılabiliyor mu?

18-26 yaş arası gençlerin yararlanabileceği destek ödemelerinden e-devlet üzerinden alabileceğiniz gibi PTT'den de başvurulara açıldı. Siz de 18-26 yaş arasındaysanız ve desteğe ihtiyacınız varsa en yakın PTT şubesine gidip başvuru yapabilirsiniz.

Genç Kişilere 1.250 TL Yardım Başvurusu Şartları Neler?

Gençler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve PTT'den ortak başlatılan kampanya için başvuru şartları da çok basit. Bu şartlar ile beraber Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlara 18-26 yaş aralığında olmaları halinde herkesin başvuru yapması mümkün olabiliyor.

Herhangi bir sigorta ile bağı olmayanlara sunulan bu yardım haneye giren para ise kişi başına düşen tutarın dörtte bir olması şartı bulunuyor. Karşılıksız ve geri ödemesiz olacak şekilde gençlere destek başlığı altında başvuru şartları da oldukça basit olacak. İhtiyaç sahibi olanlara yararlanabilecekleri bu ödemeler ile vatandaş bir nebze olsun rahat bir nefes alacak.

Aile ve Sosyal Bakanlığı'ndan düzenlenen yardım kapsamında PTT ile iş birliği yaptığını açıkladı. En yakın PTT şubesine gidip başvuru da yapabilirsiniz. İşte aylık 1250 TL’lik PTT yardımı ve koşulları...

-T.C vatandaşı olmak

-Türkiye sınırları içinde yaşıyor olmak

-Yardım alacakların 18-26 yaş aralığında olmak.

-Kamu çalışanı veya özel sandıklara mensup çalışan olmamak.

-Devlet yurtlarında bulunanların, çocuk bakımevlerinde olan ve askerler bu ödemelerden yararlanabilir.

-Hane içinde kişi başına düşen gelirin üçte birinden az tutarın olması gerekir.

E-Devlet'ten yapılan başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılabiliyor.

Temmuz ayı itibari ile sonlanacak

Bakanlıktan çalışmalar ile başlatılan yardım ile 12 ay süre boyunca ödeme yapılabiliyor. Geriye kalan 6 ay bu yardımdan faydalanmak için hemen başvuru yapabilirsiniz.

2022 Haziran ayı itibari ile başvurular ardından Temmuz ayında ödemeler başlamıştır ve 1 yıl boyunca her ay yatırılacağı belirlenmişti. Kalan 6 ay için ise başvuru yapabilir, aylık 1.250 TL ödemeden yararlanabilirsiniz.

Aylık ödeme planı açıklandı

4 farklı yöntem ile yardımlar için kişi başına düşen maaş göz önünde olacak.

  • Hane de kişi başı miktar 450 TL ve altında olanlar için aylık 1.250 TL ödeme verilecek.
  • 450 TL üzeri ve 911,15 lira arası düşen kişi başı gelir hanelerde 1.100 TL olarak ödenecek.
  • 11,15 TL ve 1.372,30 TL arasında kişi başı gelir olan hanelerde ihtiyaç sahibi olan her ay 950 TL aylık ödeme sağlanacak.
  • 1372,30 üzeri ve 2.835,60 TL'den az kazancı olanlar ise aylık 850 TL destek ödemesi alabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.