PTT'den Birikmiş Toplu Paranızı Hemen Alabilirsiniz! Zamlı Şekilde Tam 37.300 TL Ödeme Yapılacak...

PTT'den Birikmiş Toplu Paranızı Hemen Alabilirsiniz! Zamlı Şekilde Tam 37.300 TL Ödeme Yapılacak...

PTT'de birikmiş paranız olabilir. Annelere destek çerçevesinde devletten dev bir adım geldi. Zamlı şekilde ödeme alacaksınız. İşte o ödemelere ilişkin detaylar...

SGK yalnızca 90 gün şartı ile tam 37.300 TL ödeme yapılacak. SGK'dan pek çok destek ile yardım ödemesi bulunuyor. Bu ödemeler arasında bir de doğum yapan annelere verilen yardımlar yer alıyor. Kadınlara destek olma noktasında devlet zamlı ödeme yapacaklarını duyurdu.  Ülkemizde bulunan devlet yardımları devam ederken, kadınlara yapılan bu destekler ön plana çıkıyor. Ay ay yapılan yardımların yanında toplu şekilde yapılan ödemeler de kadınların cebine giriyor. 

18 yaş üstü olan tüm kadınların faydalanabileceği yardımlar kapsamında 37.300 TL'ye kadar ödeme yapabileceksiniz.  Bu ödemelerden biri de doğum yapan annelere ödenen doğum parası olurken devletten çalışan annelere 112 gün süre ile doğum izin parası veriliyor. 

Zamlı ödeme yapılacak

Asgari ücrete gelen zammın ardından yardımlara da zam geldi. Doğum yapmış olanllara izinli olduğu gün için parasını yatırıyor. Ocak ayından itibari ile asgari ücrete yapılan zammın 8.506 TL olduğu duyuruldu. SGK'sı olanlar için hem doğum öncesi hem de doğum sonrasında pek çok yardım veriliyor. 

Çeyiz desteği, süt parası desteği yardımların 2023 yılında zamlı şekilde verilen hibeler de büyük destek veriliyor. 

SSK'sı olmayanlara destekler veriliyor

SSK'sı olmayanlara yönelik gerek doğum öncesi gerekse de doğum ardından pek çok yardım yapılırken, çalışan ve doğum izni ile çıkan annelere toplu ödeme gerçekleştiriliyor. Ancak bu toplu ödeme için sigortanın devam etmesi halinde ödeniyor. 

Geçmişe yönelik şekilde SGK'da son bir sene de SSK'lı olması ve 90 günlük prim şartı olması halinde zorunluluk mevcut. 

Ocak ayında zam yapıldı

1 Ocak itibari ile asgari ücrete yapılan zammın ardından en düşük doğum izni parasına zam yapıldı. Aylık brüt asgari ücret 10.8 TL olarak hesaplandı. Günlük 333.60 TL'ye denk gelen bir artış sağladı. 112 günlük rapor parası ücreti ise 333,60*12 =37.363 TL olarak hesaplanmıştır. Yeni doğum yapan annelere yapılacak olan zamlı ödeme ise üçte biri oranında olup 24.57 TL'dir. 

Doğum parası almanın koşulları nedir?

Bu ücret ile doğum izni bitmesinin sonrasında hesaplara aktarılırken, kendi adına çıkarılan hesap olması gerekiyor.

Doğum izni olmadan istifa edenlere bu hak sağlanmıyor.  Sigorta halinin doğumun ardından da devam etmesi şartı bulunuyor. 

Doğum yardımı da verilecek

Devletten tüm annelere verilen ödeme;

  • birinci çocuğa 300 TL
  • ikinci çocuk 400 TL
  • üçüncü çocuk ve sonrası için de 600 TL yapılacak.

Bu nedenle 3 çocuk için ailelere 1.300 TL ödeme verilecek. 

Doğum parası yardımı nasıl yapılıyor?

Doğum yardımı olmadan rapor vakti gelmiş kadınlara SGK'ya başvuru yapmak şartı ile bu doğum parası için başvuru gerçekleştiriliyor.  Diğer yandan T.C. kimlik numarası ve e-devlet'ten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtası ile de başvuru tamamlanabiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.