PTT’den Hemen 3.490 TL Ödeme Yapılacak! PTT’den Kimler Ödeme Alabilir?

PTT’den Hemen 3.490 TL Ödeme Yapılacak! PTT’den Kimler Ödeme Alabilir?

Türkiye'de ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara yönelik sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Kimlerbu ödemeden yararlanacak? İşte ödemenin detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 65 yaşını aşmış vatandaşlara PTT aracılığıyla T.C kimlikleriyle yapılacak olan 3.490 TL'lik ödeme başlamış durumda. Bu yardımlar, kasım ayı itibariyle hesaplara aktarılmaya başlandı.

Yaşlı Vatandaşlara Yönelik Bir Destek Büyük Umut Oldu

Her ay düzenli olarak yapılan sosyal yardım ve destek ödemeleri içerisinde yer alan 65 yaş aylığı, devlet tarafından ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan yaşlı vatandaşlara yönelik bir destek olarak sunulmaktadır. Bu ödemelerle birlikte, her 6 ayda bir gerçekleşen zamlarla birlikte yaşlılık aylığı miktarı artırılmaktadır ve şu anda aylık 3.490 TL olarak belirlenmiştir.

Yaşlılık Aylığı Olarak Adlandırılan Bu Ödemeler Düzenli Olacak

Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşların bu yardımdan faydalanabilmesi için herhangi bir gelire sahip olmamaları ve başvuru yapmaları gerektiği belirtilmektedir. Yaşlılık aylığı olarak adlandırılan bu ödemeler, her ay düzenli olarak hesaplara yatırılmaktadır. Kasım ayına ilişkin yaşlılık aylığı ödemelerinin hesaplara aktarıldığı bilgisi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklama ile duyurulmuştur.

65 Yaş Maaşı Ödemelerinden Kimler Yararlanabilir

Devletin sağladığı 65 yaş maaşı ödemelerinden faydalanabilmek için belirli şartlar aranmaktadır. Başvuru yapabilmek için kişinin 65 yaşını doldurmuş olması, emekli maaşı dahil herhangi bir gelire sahip olmaması, kendisi ya da eşinin üstüne ya da himayesi altında bulunan çocuğunun üstüne herhangi bir mal varlığına sahip olmaması gibi kriterler aranmaktadır. Bu şartları taşıyan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla başvuru yaparak düzenli olarak yaşlılık aylığı almaya hak kazanabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.