SGK harekete geçti: 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihi netleşti

SGK harekete geçti: 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihi netleşti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalışan emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye ödemesi için takvimini açıklamaya hazırlanırken, ödemelerin ne zaman yapılacağı da netleşmeye başladı.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemenin ardından, SGK'nın bu ikramiye ödemelerini ne zaman yapacağı merak konusu oldu.

Çalışan emeklilere yapılacak olan 5 bin TL'lik ikramiye için SGK ödeme takvimini belirledi. Yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanırken, SGK'nın bu ödemeleri ne zaman yapacağına dair bilgiler kamuoyuyla paylaşılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Resmi Gazete'de yayımlanma sürecinin ardından, ikramiyelerin iki gün içerisinde hesaplara yatırılması için çalışmaların tamamlandığını ifade etmişti.

Ayrıca, emekli maaşlarına yapılacak olan zam miktarı da aralık ayı enflasyon verilerinin 3 Ocak'ta açıklanmasıyla kesinlik kazanacak.

Bu durum, emeklilerin maaşlarına gelecek dönemdeki olası artışlar konusunda netlik sağlayacak. SGK'nın açıklayacağı takvim ise çalışan emeklilere yönelik heyecanla beklenen 5 bin TL'lik ikramiye ödemesinin ne zaman gerçekleşeceği konusunda bilgi verecek.

TARİH NETLEŞTİ

SGK, Meclis sürecinin tamamlanmasının ardından çalışan emeklilere yönelik ikramiye ödemelerini gerçekleştirecek. 2023 yılı sonuna yaklaşılırken, 'Çalışan emeklilere 5000 TL ne zaman ödenecek?' sorusu gündemde yoğun ilgi görmeye başladı.

SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı alıcıları ve dul yetimler de dahil olmak üzere, çalışan emeklilere yönelik 5000 TL'lik Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi yapılacak.

Meclis'in torba yasa görüşmelerinde bu ek ikramiye düzenlemesi milyonlarca kişinin ilgi odağı haline geldi. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek sorusu ise şu an en çok merak edilen konular arasında. Detaylar ve ödeme planıyla ilgili bilgiler ise yakından takip ediliyor.

SGK ÖDEME REHBERİ FORMÜLÜ:

Meclis süreci emekli ikramiyesi düzenlemesi için devam ederken, Bakan Işıkhan'ın SGK'ya yönelik talimatıyla yoğun bir çalışma başladı.

Düzenleme, Meclis onayından geçip Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren SGK'nın harekete geçecek.

Meclis'in çalışma takvimi göz önüne alındığında, çalışan emekliye yönelik ikramiye düzenlemesinin 2023 içerisinde yasallaşması öngörülüyor. Eğer düzenleme önümüzdeki hafta Meclis'ten geçerse, ödemelerin 31 Aralık'a kadar hesaplara aktarılması planlanıyor. Gerekli hazırlıklar şimdiden yapılmakta. Ancak ödemeler bu tarihe yetişmezse, 5000 TL'lik emekli ikramiyesi 15 Ocak 2024 öncesindeki haftalarda hesaplara yatırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.