SGK'dan Büyük Müjde Geldi: Sigortalı olanlar dikkat! Hesaplarınıza 4.100 TL yatırılacak

SGK'dan Büyük Müjde Geldi: Sigortalı olanlar dikkat! Hesaplarınıza 4.100 TL yatırılacak

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren gelişmeler bugün açıklandı.

Bu ödemeleri alanlar dikkat! Yeni yıl itibariyle hesaplarınıza 4 bin 100 lira yatırılacak - Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren gelişmeler bugün açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücret sonrasında birçok ödemelerde de iyileştirmelere gidildi. Buna göre ise en çok merak edilen ve ödeme alınan konular arasında yer alana işsizlik aylıkları 4 bin 100 liraya kadar yükseldi.

Yeni yılda artan asgari ücret ile işten çıkarılanlar için devlet tarafından destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. Buna göre ise İŞKUR tarafından doldurulan dilekçe ile vatandaşlara bağlanan ve belirli süreler boyunca alınan işsizlik aylıklarına da bugün zam geldi. Asgari ücrete gelen 3 bin liralık zam sonrasında yeni rakamlar 8 bin 500 lira oldu.

İŞSİZLİK MAAŞLARINA ZAM GELDİ

Daha öncesinde işsizlik aylığı alan vatandaşlar yeni yıl itibariyle ceplerine 4 bin 100 lirayı koyacak. Yeni yılda artan asgari ücret sonrasında da işten çıkarılan vatandaşlar da bu ödemeleri almaya hak kazanacak. 

İşsiz kalanlara Türkiye'de ödenen maaşlar arasında yer alan bu işsizlik aylıkları ile birlikte birçok ödemelere de zam geldi.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

Asgari ücretin 2023 yılı itibariyle 8 bin 500 lira olması ile birlikte; 2023 yılı işsizlik maaşı 4 bin 100 liraya yükseldi. İşsizlik maaşı kapsamında en fazla ödenecek işsizlik aylıkları da 8 bin 600 liraya kadar yükseldi. 

İşsizlik maaşının vatandaşlara ödeneceği tarih aralıkları ile ilgili SGK'dan net açıklama geldi. Buna göre:

600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün işsizlik maaşı hesaplarına aktarılacak.

İŞTEN ÇIKARILIRSANIZ!

Asgari ücret ile birlikte işten çıkarılmanız durumunda yukarıda yer alan sigorta prim günlerinize göre devlet tarafından sizlere aylık bağlanmaktadır. 

En az 600 gün bir yerde çalışmanız durumunda sigortalı işsiz olan vatandaşlara 180 gün boyunca (6 ay) ve 1080 gün bir yerde çalışanlar da 300 gün boyunca (10 ay) işsizlik maaşı alabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.