SGK'dan erken emeklilik müjdesi geldi: 2008 sonrası sigorta girişi olanlar için erken emeklilikte formül açıkladı...

SGK'dan erken emeklilik müjdesi geldi: 2008 sonrası sigorta girişi olanlar için erken emeklilikte formül açıkladı...

Milyonlarca kişi yeni yıl öncesi erken emeklilik formüllerini ararken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında kalanlar için sistem sil baştan değişiyor. 2008 sonrası sigorta girişi olanlar için erken emeklilikte formüller ortaya çıktı. İşte detaylar…

Milyonlarca birey, yeni yıl öncesinde erken emeklilik seçeneklerini araştırırken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında 3 milyona yakın kişi erken emeklilik avantajından yararlanmıştı.

Ancak EYT dışında kalanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan bir duyuruda sistemde önemli değişikliklerin olacağı ifade edildi. Erken emeklilik formülleri de ortaya çıktı.

Türkiye genelinde birçok birey, erken emeklilik için detaylı bilgiler araştırırken, 2024 yılı öncesinde SGK tarafından yapılan yeni düzenlemelerle birlikte önemli değişikliklerin yaşanacağı belirtildi.

Bağ-Kur ve SSK primlerinin eşitlenmesi gibi düzenlemelerin yanı sıra ev hanımlarına emeklilikte prim desteği gibi seçenekler de sunulacak.

EYT düzenlemesi kapsamında 3 milyona yakın kişi erken emeklilik hakkından yararlanmıştı. 2024 yılından itibaren emeklilik sistemiyle ilgili birçok düzenlemenin hayata geçmesi bekleniyor.

PRİM GÜNLERİ EŞİTLENİYOR

2008 sonrasında sigorta girişi olan bireylerin dikkatle takip etmesi gereken yeni düzenleme kapsamında, Bağ-Kur ve SSK prim günlerinin eşitlenmesi planlanıyor. Normal şartlarda Bağ-Kur kapsamında yer alan bireyler 9.000 prim günü ile emekli olabiliyor. SSK ile emeklilikte ise 7.200 gün gerekiyor.

5 YIL ERKEN EMEKLİ OLMA AVANTAJI

Yapılacak olan yeni düzenleme ile Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlenirse, Bağ-Kur kapsamında prim ödemesi yapan veya hali hazırda 7.200 günü tamamlamış bireyler, 5 yıl erken emekli olma avantajına sahip olacak.

Bu, 9 bin gün beklemeksizin 1.800 gün daha erken emeklilik anlamına gelirken, yasal düzenlemenin detayları büyük bir merakla beklenmektedir.

Erken emeklilikte yeni dönem, Bağ-Kur başlangıç tarihine göre belirlenen bu yeni düzenleme sayesinde emeklilik sürelerini erkene çekme imkânı sunacak.

SGK tarafından sunulan mevcut erken emeklilik formüllerine başvurarak da emeklilik tarihini erkene çekmek mümkündür. Yapılacak düzenlemelerle birlikte erken emeklilik seçenekleri genişleyerek yeni bir döneme girmiş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.