SGK'dan Harekete Geçti! Hemen Başvuru Yapana 6100 TL Ödeme Yapılacak! SGK PTT ile yapacağı ödemeyi resmen açıkladı

SGK'dan Harekete Geçti! Hemen Başvuru Yapana 6100 TL Ödeme Yapılacak! SGK PTT ile yapacağı ödemeyi resmen açıkladı

2022 yılı itibariyle emziren anneler için malullük durumu için cenaze durumları için her birinde farklı farklı ödenek imkânları sunmaya başlandı. Durumlara sahip olan kişilerin maddi durumu yeterli olmadığı düzeyde devlet ödenek sağlaması ile birlikte pek çok hak çıkardı.

SGK ve Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı ile birlikte yapılan açıklamalar doğrultusunda pek çok geniş kapsamlı ödenekler sunuluyor. Bu ödeneklerden faydalanmak için belli durumlarda bulunmak gerekiyor.

Sut parası ödemesi, bakıcı ödemesi, kreş desteği ödemesi iş görememezlik ödeneği eğitim desteği gibi pek çok alanda geniş kapsamlı ödenek hizmetleri sunuluyor.

Ödenek hizmetlerinin her birinden başvuruda bulunduktan sonra kolaylıkla yararlanmak mümkündür. Bir defaya mahsus olan ya da devamlı olarak devam eden pek çok çeşitli ödeneklerle birlikte devlet bu şekilde kişileri destek sağlıyor. Bu ödeneklerden faydalanmak ve özellikle maddi anlamda temel ihtiyaçları karşılayabilmek ya da farklı ihtiyaçları karşılayabilmek adına başvuruda bulunmak doğru olur. Her bir ödenek belli sebepler ve şartlar dahilinde kişilere sunulur.

Emzirme Yardımı

Emzirme yardıma pek çok kişinin bilmediği yardımlardan biridir. Yeni doğum yapan bir annem PTT şubeleri veya Ziraat Bankası üzerinden T.C. kimlik kartı ve doğum belgesi ile birlikte başvuru yaptığı sürece bu emzirme yardımından faydalanabilir. Elektronik yönetim uygulaması ile birlikte kolaylıkla emzirme yardımına başvurmak mümkündür.

Bakıcı Ödemesi

Bakıcı ödemelerim anneler doğum yaptıktan sonra çalışmaya devam edebilmesi açısından devlet tarafından sağlanan desteklerden biridir. Bu desteklerle birlikte bakıcılara yapılan bu ödenekler sayesinde bazı illerde uygulanarak avantajlı bir durum sağlanmıştır.

Çeyiz Parası

Anne ya da babasını kaybetmiş olan kişilere evlenmeden önce bir defaya mahsus olarak yapılan ödenek çeyiz parasıdır. Bu çeyiz parası bir defaya mahsus olarak yüksek miktarda yapıldığı için annesi ya da babası vefat etmiş kişilerin rahatlıkla çeyizlerini alabileceği bir ödenektir.

İş Görmezlik Ödemesi

SGK’lı çalışan kişilerin iş kazası ya da herhangi bir kaza konusunda iş görmezlik durumuna geldiğinde yapılan ödemelerdir. Fakat bu ödeneğin yapılması için rahatsız olan ya da iş görmezlik durumunda olan kişinin rapor halinde bunun SGK’ya bildirmesi gerekir.

Doğum İzni

Doğum izni genellikle belli başlı koşullar içeren bir durumdur. Koşulla birlikte doğum izninden önce izne ayrılmamak gerekiyor. Aksi Takdirde bu ödeneklerden faydalanmak mümkün olmaz. Aynı zamanda çocuğun doğmuş olması ve izin alacak kadar yaşaması gerekiyor.

Cenaze Ödeneği

Cenaze ödenekleri vefat eden kişinin yakınlarına yapılan anne baba kardeş veya eşine yapılan bir defaya mahsus ödeneklerdir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.