SON DAKİKA: Altın fiyatları ÇAKILDI... Geceyarısı Gram ve çeyrek altın sahiplerine üzecek haber geldi!

SON DAKİKA: Altın fiyatları ÇAKILDI... Geceyarısı Gram ve çeyrek altın sahiplerine üzecek haber geldi!

Altın fiyatlarında büyük deprem yaşandı. Ons altın ve gram altında aylar sonra yüksek oranda düşüş gerçekleşti. Haftanın ilk işlem gününde ons altın 1843 dolardan işlem gördü. Ons altında gün içerisinde en düşük 1842 dolar, en yüksek ise 1849 dolar seviyeleri görüldü. Yeni günde gram altın ise 1626 liradan işlem gördü. Öte yanda altın fiyatlarıyla ilgili uzmanlardan peş peşe tahminler geldi. Uzman

Ons altın fiyatında Fed etkisi devam ediyor. Fed'in faiz artırımlarına devam edeceği beklentileriyle ABD doları, kur sepeti karşısında 10 ayın zirvelerine çıktı. ABD Hazine kağıdı getirileri 16 yılın zirvelerine yükselirken ons, 7 ayın en düşük seviyesine indi.

Ons altın bu sabah 1842,84 dolar seviyesini test etti. Bu seviyeler en son 10 Mart tarihinde görülmüştü. saat 11:15 itibarıyla da Cuma gününe göre yüzde 0,33 düşüşle 1842 dolar seviyesinde.

Yatırımcılar, Fed'in Eylül ayındaki politika toplantısında şahin bir duraklama yapmasının ardından ABD'de daha uzun süre daha yüksek bir faiz oranı senaryosu olasılığından endişe duyuyordu.

VERİLER ALTINI SARSIYOR 

Daha yüksek oranlar getirisi olmayan külçeyi tutmanın fırsat maliyetini artırıyor ve çekiciliğini azaltıyor. Bu arada geçen hafta açıklanan veriler, Fed'in tercih ettiği çekirdek PCE fiyat endeksinin Ağustos ayında beklenenden daha az arttığını, ABD ekonomisinin ise ikinci çeyrekte yüzde 2,1 ile oldukça sağlam bir büyüme temposunu sürdürdüğünü gösterdi.

DİP YAPABİLİR

Tastylive yöneticisi Ilya Spivak, "ABD'den gelen veriler giderek yumuşuyor ve ABD Merkez Bankası'nın sıkışıklığı giderek daha fazla yerde kendini göstermeye başlıyor. Veriler bu hafta zayıf görünmeye başlarsa, altın bir dip yapma girişiminde bulunabilir" dedi.

CUMA GÜNÜ KRİTİK 

Yatırımcılar artık daha fazla rehberlik için bu haftaki önemli ABD istihdam verilerini bekliyor. Bu gelecek veri sonrası altın fiyatlarında yön belli olacak

KRİTİK SEVİYE 

Analistler, ons altın için bugün destek seviyesi olarak 1839 doları gösteriyorlar, buranın kırılması halinde 1821 dolar seviyesinin test edilebileceğini vurguluyorlar.

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın ilk işlem gününde ons altın 1843 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1842 dolar, en yüksek ise 1849 dolar seviyeleri görüldü. Yeni günde gram altın ise 1626 liradan işlem görüyor.

ALTIN UZMANI GRAM ALTIN İÇİN TARİH VE RAKAM VERDİ

Altın fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ardından yatırımcılar panik olurken tahmni ve analizleriyle öne çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, rüzgarın tersine döneceği tarihi açıkladı.

Kişisel Youtube kanalından "Rüzgar tersine dönecek!" başlıklı video yayımlayan uzman isim rakam verdi.

ALTIN DÜŞÜNCE YATIRIMCI PANİKLEDİ

"Altın ve gümüş fiyatlarındaki düşüşleri görünce yatırımcı paniklemiş. Diyor ki; altın ve gümüş fiyatlarındaki düşüşler devam eder mi? Zarar eder miyiz? Hayır. Gerçek para birimi altın ve gümüştür.

"Altın ve gümüş fiyatlarındaki düşüşleri görünce yatırımcı paniklemiş. Diyor ki; altın ve gümüş fiyatlarındaki düşüşler devam eder mi? Zarar eder miyiz? Hayır. Gerçek para birimi altın ve gümüştür.

Önümüzdeki ay Dünya Altın Konseyi, merkez bankalarının nasıl altın stoklarını artırdığını açıklayacak.

TERS KÖŞEYE YATIRIYORLAR

Ons tarafındaki düşüşler merkez bankaları nedeniyle. Kriz patlayınca, altın satarak bunu aşmaya çalışacaklar. Dolar endeksindeki yükselişler kalıcı değil. Yatırımcıları ters köşeye yatırıyorlar.

KİMSE ELİNDEKİNİ SATMASIN
 
Kimse elindeki altını, gümüşü, euro'sunu, sterlininin satmasın. Rüzgar tersine döndüğünde 'keşke'lerle dolu sohbetler göreceksiniz. Ekimden sonra 'altın, gümüş alım fırsatı verir mi?' sorularını soracaklar.

Zamanında ekeceksin, zamanında biçeceksin. Şu anda stok yapma zamanı, alma zamanı. Bu düşüşler büyük bir tufanın habercisi."

GRAM ALTINDA FIRSAT 

Gram altında da düşüşleri çok hissetmiyoruz çünkü içeride dolar kuru yüksek. 1700 lira seviyesinde gram altın.

Orta ve uzun vadeli yatırımcılar bu düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Yıl sonunda 1800 lira üzerinde bir gram altın olabilir diye tahmin ediyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.