Son Dakika! Asgari Ücretli Çalışanın Maaşına Ek 1000 Lira Ödeme Yapılacak! İşte Bin TL Ödeme İçin Koşullar...

Son Dakika! Asgari Ücretli Çalışanın Maaşına Ek 1000 Lira Ödeme Yapılacak! İşte Bin TL Ödeme İçin Koşullar...

Asgari ücretli çalışanlara müjde geldi. Kritik bir adım atıldı. Çalışan kişilere doğalgaz desteği kapsamında ek olarak 1.000 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Peki, 1.000 TL'lik doğalgaz desteği almak için hangi evraklar gerekiyor? Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar...

Milyonlarca asgari ücretli çalışan için önemli bir adım atıldı. Son verilen kararlara göre, çalışanlara da doğalgaz desteği sağlanacak ve bu çerçevede 1000 TL doğalgaz yardımı verilecek olanlar açıklandı.

Nakit veya karta yüklenerek verilecek

Asgari ücretli çalışanlara enerji yardımları ile ilgili önemli bir ademe yapılacak. İşverenler tarafından çalışanlarına, prim ve gelir vergisi düşülebilir şekilde nakit veya kart yüklemesi yaparak bin liraya kadar enerji yardımı yapabileceği açıklandı. Bu ek ödemeler ise 9 Kasım 2022 itibariyle 30 Haziran 2023 tarihine kadar mevcut maaş ücretlerine aylık 1.000 lirayı aşmayacak şekilde eklenecek. Bu ek ödemeler için gelir vergisi kesintisi yapılmayacağı da belirtildi. Ancak 1.000 TL'yi aşması halinde aşan kısım prime esas kazanca tabi tutulacak.

İşverene vergi kolaylığı!

Enerji yardımının sigortalı çalışan vatandaşlara nakit olarak ödenmesi ya da doğrudan elektrik ve gaz şirketlerine ödenmesi arasında hiç bir fark olmayacağı açıklandı. Ayrıca, bu bireylere işverenin belirli bir miktarını işçinin doğalgaz kartına yükleyebileceği ve belirli bir kısmını ise elden vererek elektrik harcamalarına katkı sağlayabileceği duyuruldu. Bu durumda, işverenlerin her iki ödemesinden biri de vergiden düşebilecek.

Isınma masrafı dışında giderler için ödemenin yapılması durumunda bu ödeme enerji yardımı kapsamında değerlendirilmeyecek ve istisna tutulmayacak dendi. Ayrıca, ısınma desteği gibi bir enerji yardımı da yemek desteği gibi aylıktan muaf olarak verilmek zorunda tutulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.