Son Dakika Duyuruldu! Emekliye Yüzde 81 Zam Geliyor! 2023 Bayram İkramiyesine Zam Geldi..

Son Dakika Duyuruldu! Emekliye Yüzde 81 Zam Geliyor! 2023 Bayram İkramiyesine Zam Geldi..

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak sorusu en sık aratılanlar arasında yer alıyor. Bayram ikramiyesi belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili konuya dair açıklamalarda bulundu. Yapılan %81 zam sonrası konu hakkında araştırmalar hızlandı. Peki, kimler emekli bayram ikramiyesi alacak? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte detaylar...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin 2 bin liraya yükseltileceğini açıkladı. 4.000 TL ÖDEME! Yapılan açıklamaya göre emekliler 2.000 + 2.00 olmak üzere yıllık toplam 4.000 TL ödeme alacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilere verilen bayram ikramiyesi tutarının 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini açıkladı. Elitaş tarafından yapılan açıklamada 'Şimdi 2023 yılının Mart-Nisan ayında ya da Mart ayında Nisan ayının ilk haftasında yasalaşabilir en düşük Emekli maaşı 7500 lira olacak. Buradan bu müjdeyi veren Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum.' ifadeleri kullanıldı.

'MART-NİSAN GİBİ YASALAŞACAK'

Emekli bayram ikramiyesi zammının mart sonu ve nisan ayının başı gibi yasalaşması bekleniyor. Bu nedenle bayram gelmeden 1 hafta önce ödemenin hesaplara aktarılması bekleniyor.

15-20 NİSAN TARİHLERİNE DİKKAT!

Zamlı bayram ikramiyelerinin Ramazan bayramı gelmeden hesaplara yatacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle milyonlarca emekliye 15-20 Nisan tarihlerinde ikramiye ödemesinin yapılacağı düşünülüyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizden erişebilirsiniz.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'NDAN (SGK)
EMEKLİ AYLIĞI,
YAŞLILIK AYLIĞI,
VAZİFE MALULLÜĞÜ AYLIĞI,
MALULLÜK AYLIĞI,
ÖLÜM AYLIĞI SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK GELİRİ
ÖLÜM GELİRİ ALANLAR ŞEHİT YAKINLARI, GAZİLER,
MUHARİP GAZİLER,
GÜVENLİK KORUCULARI,
ŞAMPİYON SPORCULAR
TERÖRDEN ZARAR GÖREN SİVİL VATANDAŞLAR İLE BU
KİŞİLERİN HAK SAHİPLERİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK.

Birden fazla emekli aylığı alanlara sadece tek ikramiye ödemesi yapılacak. Dul ve yetim aylığı alanlara tam ikramiye yatmayacak, hak sahiplerinin hisseleri oranında ikramiye alınacak. İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri alanlar iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi alabilecek Sadece banka ve sigorta gibi özel sandıklardan emekli aylığı alanlara bayram ikramiyesi ödenmeyecek, diğer tüm emekliler ikramiyeden yararlanacak.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

EYT yasa teklifi 28 Şubat günü MEclis'ten geçti. Yasa yürürlüğü girdikten sonra 1,7 milyon işçi, 89 bin esnaf ve 496 bin memur olmak üzere toplam 2,2 milyon kişinin hemen emekli olabileceği açıklanmıştı. Kanuna göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan gününe denk geldiği için, mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, Nisan ayında 1.100 lira bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

EYT'LİLERİ DE KAPSAYACAK

Bakan Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirmiş ve sözlerine şunları eklemişti: 'Önerilerimizi Cumhurbaşkanımızın olumlu değerlendireceğini ümit ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi rahatlama sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.