SON DAKİKA: Hatice Kolçak,  gram altının 4 bin lira olacağı tarihi açıkladı

SON DAKİKA: Hatice Kolçak, gram altının 4 bin lira olacağı tarihi açıkladı

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, gram altınla ilgili dikkat çekici bir tahminde bulundu. Kolçak, gram altının 4 bin lira olacağı tarihi açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yılın ilk gününe girmemizle birlikte, altın fiyatlarına dair meraklar artıyor. 2023 yılında en çok kazandıran yatırım aracı olan gram altın, vatandaşlar tarafından hala yakından takip ediliyor.

Yatırımcılar, 'Gram altın ne kadar olacak? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorularını araştırırken ekonomist Hatice Kolçak'tan 2024 yılının ilk uyarısı geldi.

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınan faiz kararlarının etkisinin şu an için düşmeye devam ettiğini belirten Hatice Kolçak, tarihi zirveler için olumlu bir görünüm olduğuna işaret etti.

Hatice Kolçak, 2024 yılında ons altının piyasalarda 2 bin 500 dolar seviyelerini test edebileceği yönünde bir değerlendirmede bulundu.

Hatice Kolçak, hatta çok daha olumlu bir senaryoda ilerleyen dönemde ons altının 3 bin doları görebileceğini ifade etti.

Bu durum, gram altında rekor seviyelere ulaşmanın işareti olabilir. Eğer bahsedilen rakamlar gerçekleşirse, dolar kurundaki artışla birlikte gram altının 4 bin liraları aşabileceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.