Tek Şart İle 3.012 TL Ödeme Alacaksınız! PTT'den Bu Ödeme Kimlere Verilir? İşte Koşullar...

Tek Şart İle 3.012 TL Ödeme Alacaksınız! PTT'den Bu Ödeme Kimlere Verilir? İşte Koşullar...

Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanı Özgür Erdursun'dan ödemelere ilişkin açıklama geldi. İşte bu ödeme için gerekli şartlar ve detaylar...

SGK'dan bildirilen ödemeler için şartlar açıklandı. Bu kapsamda şartları taşıyanlara en az 3.000 TL aylık ödeme verileceği açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanı Özgür Erdursun bu ödemeler ile ilgili çok kritik bir değerlendirme geldi.

SGK Uzmanı Erdursun Açıkladı 

Her ay minimum 3.000 Lira kadar ödeme yapılacağı ifade edildi. Bu ödemelerin kime kaç TL olacağı bilgisi paylaşıldı. Özgür Erdursun yeni sosyal medya hesabından açıklama geldi. Yapılan o açıklamada şu fiadeler yer alıyor:

"Deprem nedeniyle işini kaybeden ve işsiz kalan kişilere son 3 senede minimum 600 gün primi var ise 600 – 899 günü olanlar 6 ay, 900 ila 1079 günü olanlar 8 ay, 1080 günü olan kişiler ise 10 ay işsizlik maaşı alarak, sağlıktan da yararlanabilecektir. Bu dönemde işsizlik maaşı minimum 3012, maksimum 6025 TL arasıdır"

Koşulları Taşımak Gerekiyor

SGK Uzmanı Erdursun bu açıklamanın ardından son 3 yıl içinde en az 600 gün primi olanlara depremde işsiz kalmış olması halinde işsizlik maaşından yararlanabilecekleri açıklandı. Vatandaşların bu zor durumda araştırılan işsizlik maaşlarına dair birtakım şartlarında yerine getirilmesi gerekiyor.

600 – 899 gün arası primi olanlar 6 ay işsizlik maaşı alabilecekler. 900 -1.079 gün arası prim gün sayısı olanlar 8 ay boyunca işsizlik maaşı alabilecekler ve 1.080 gün ve üzeri primi olanlar da 10 ay kadar işsizlik maaşı ödemesinden faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.