Yılbaşı Hindisi Ne Kadar? İşte 2023 Yılında Hindi Fiyatları

Yılbaşı Hindisi Ne Kadar? İşte 2023 Yılında Hindi Fiyatları

Yılbaşı dendiği zaman çoğu kişinin aklına gelen hindidir. Yılbaşı sofralarını zenginleştirmek için tercih edilen hindiye bu yıl da yoğun ilgi var. Fakat fiyatları birçok kişinin gözünü korkutuyor. Peki 2023 yılı hindi fiyatları ne kadar?

Yılbaşı en güzel sofraların kurulduğu, hoş sohbetlerin edildiği ve bir yıla veda edilirken yeni bir yıla büyük umutlarla merhaba denildiği zamandır. Yılbaşları sofralarının en özel lezzetlerinden birisiyse hindi etidir. Hindi etine bu yılbaşında da büyük rağbet var ve Hayrabolu’da 14 yıldır hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin hindi fiyatlarına, iyi hindinin nasıl olması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

Yıllardır hindi yetiştiriciliği yapan Çetin hindiye bu yıl da yoğun ilgi olduğunu, yetiştirdiği 5 bin hindinin 4 binini sattığını, bu yıl hindinin kilosunun iki katına çıkacağını açıkladı. Çetin, geçen yıl kilosunun 50 TL’den satıldığını, bu yıl ise 100 TL’den satıldığını ifade etti. Bir hindinin ortalama 6-7 kg geldiğini, geçen yıl 250 TL olarak satışa sunulan hayvanın bu yıl 300 TL olduğunu ve bu yıl çok daha erken talep aldığını belirtti.

Hindi Beslemenin Zorluğu

Muzaffer Çetin hindiye olan yoğun talebin kendilerini çok memnun ettiğini ifade ederek hindi çok uysal bir hayvan, fakat bakımı bir o kadar zor dedi. Sözlerini çok çabuk hastalanabiliyor ve herhangi bir hastalık anında büyük zayiat olabiliyor. Zayiat vermemek için çok dikkat ediyoruz dedi. Satış grafiğinin geçen yıla paralel ilerlediğini söyledi.

İyi Hindi Etinin Püf Noktaları

Muzaffer Çetin hindi alacak kişilere de önemli tavsiyelerde bulundu. Çetin, hindinin iyi olup olmadığının kanadının altının sarı olup olmadığından anlaşılabileceğini belirterek sadece kanadının altına bakmanın yeterli olacağını ifade etti. Kanadının altı sapsarı olmalı ve bu durumda hindi lezzetli olacaktır dedi.

Çetin, bir hindinin kanadının altının sarı olmaması halinde lezzetinin olmayacağını, bu sarılık yoksa yağ yapmamış olduğunu, yağ oranının lezzet ve besi ile paralel olduğunu belirtti. Hindi etinin sarı olması, tüy olmaması ve kazık tüyü bulunmaması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.