Ziraat Bankası'ndan Karşılıksız 60 Bin TL Ödeme Yapılacak! İşte O Ödemelerin Detayları...

Ziraat Bankası'ndan Karşılıksız 60 Bin TL Ödeme Yapılacak! İşte O Ödemelerin Detayları...

Deprem sonrası vatanda maddi destek sunulmaya devam ediyor. Kira ve nakliye kapsamında yardımların yapılacağı belirtildi. İşte Ziraat Bankası'ndan verilecek bu ödemenin tüm detayları...

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrasında Türkiye'nin 11 ili bu durumdan çok ağır etkilendi. Ancak dün gece Hatay'da bir deprem daha yaşandı. Türkiye son depremlerle sarsılırken devlet felaketler ile baş etmeye çalışırken binlerce insan da yaşamını yitirdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olarak meydana gelen deprem çevre 10 ilde de ciddi hasara yol açtı. Hatay depremi Osmaniye, Kayseri ve Adana gibi çevre illerde de hissedildi. Deprem sonrası çok sayıda açıklama yapıldı ve deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar korku ile mücadele etti.

60 Bin Lira Yardım İçin Koşullar

Deprem yaşandıktan sonra maddi tazminat açıklanacağı, kiralama ve yer değiştirme yardımlarının yapılacağı duyuruldu. On vilayetin yıkılması sonrası çok sayıda kişi evini kaybetti. Depremden hemen sonra canlı yayında çok önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere yapılacak maddi yardımları duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan duyuru geldi. Depremden etkilenen kişilere yıllık kira bedelinin verileceğini açıkladı. Bir yıl sonra ise kayıp evlerinin iade edileceğini, kendi evinde yaşayanların ise 5.000 TL ödeyeceğini duyurdu. TL ve kiralık konutta oturanlara 2.000 lira ödeme verilecek. Yapılan açıklamalar sonrasında evleri hasar gören ya da yıkılanlara 15.000 TL taşınma desteği ödemesi verileceği açıklandı.

15.000 Lira Taşınma Desteği Ödenecek...

Depremzedelere geri ödemesiz tazminat ödemesi verilecek. Ziraat Bankası vasıtası ile bu ödemelerin yapıldığı belirtilirken, 15.000 TL'lik taşıma imzasına ek 10.000 lira daha ödeme yapılacağı duyuruldu.

Destek düzenleme işlemleri depremin ardından sürecek. Son 20 gün içinde Türkiye'nin gündeminde depremler yer alıyor. Bu bölgede hala depremler yaşanıyor. Depremzedelerin maddi zararlarını gidermek için destek ücreti ödeneceği bilgisi verilirken 15.000 TL'lik taşınma ücretine ek olarak daire kiralayanlara 2.000 TL, kendi konutuna sahip olana 5.000 TL ödeneceği belirtildi.

Hisseli konutlar için ise konutlarda yaşayan vatandaşlara hasar durumu göze alınarak tazminat alacağı duyuruldu. Bakanlığın yapmış olduğu hasar tespit çalışmalarına göre ödemeler Ziraat Bankası vasıtası ile depremzedelerin hesaplarına aktarılacağı bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.