2 Milyon Yüklü Kötü Amaçlı Yazılım Uygulamaları Android Kullanıcıları İçin Risk Oluşturuyor

2 Milyon Yüklü Kötü Amaçlı Yazılım Uygulamaları Android Kullanıcıları İçin Risk Oluşturuyor

Yeni kötü amaçlı yazılımın reklam gösterdiği ve insanları kimlik avı web sitelerini ziyaret etmeleri için kandırdığı bildirilmiştir.

2 milyondan fazla kişi kötü amaçlı yazılım yüklemeleri için kandırıldı ve Google'ın güvenlik kontrollerini atlatan kimlik avı uygulamaları Play Store'da göründü. Bu uygulamalar cihazınızın performansını düşürme ve hatta kendi risklerini taşıyan istenmeyen reklamlar yayınlama potansiyeline sahip.

Bu kötü amaçlı yazılım yüklü uygulamaların ayrıntıları, bir antivirüs aracı olan Dr Web tarafından raporunda paylaşıldı. Raporda, bu uygulamaların yardımcı araçlar ve sistem iyileştiricileri kisvesi altında faaliyet gösterdiği belirtiliyor. Ancak aslında tam tersi yönde çalışarak cihazın kullanıcı deneyimini mahvediyorlar.

Bu uygulamalar 2 milyondan fazla uygulama tarafından yüklendi ki bu hiç de azımsanacak bir rakam değil ve Google'ın Play Store'da indirilmek üzere listelenmeden önce uygulamaları onaylama konusundaki görünürdeki güvenlik standartlarına ilişkin endişeleri artırıyor.

TubeBox gibi uygulamalar 1 milyon kez indirilmiştir ve Dr Web'in raporu bu uygulamayı şüpheli listesine koymaktadır. Bu uygulama kullanıcıları video izledikleri için ödüllendireceğini söylüyor ancak ödül hiçbir zaman gelmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.