400 Milyon Kullanıcının Twitter Verileri Çalındı

400 Milyon Kullanıcının Twitter Verileri Çalındı

Elon Musk görevi devraldığından beri platformda değişiklikler yapılıyor ve bu da muhtemelen bazı boşlukların oluşmasına neden olmuş olabilir.

Bir bilgisayar korsanı yaklaşık 400 milyon Twitter kullanıcısının verilerini çaldığını ve dark web'de satışa çıkardığını iddia etti.

İsrailli siber istihbarat firması Hudson Rock'a göre veri tabanı, yüksek profilli kullanıcıların e-posta ve telefon numaraları da dahil olmak üzere yıkıcı miktarda bilgi içeriyor.

Hudson Rock, Twitter'da hacker'ın veri sızıntısıyla ilgili bilgileri paylaştığı gönderinin fotoğraflarını paylaştı.

Çalınan veriler arasında DSÖ, Birlik Bilgi ve Yayın Bakanlığı, Google CEO'su Sundar Pichai ve Amerikalı şarkıcı Charlie Puth'a ait bilgiler de yer alıyor.

Bilgisayar korsanı paylaşımında "Bir güvenlik açığı yoluyla hurdaya çıkarılan +400 milyon tekil Twitter kullanıcısının verilerini satıyorum, bu veriler tamamen özeldir" diye yazdı.

Habere göre, verileri çaldığını iddia eden hacker, Twitter'a bir anlaşma teklif etti.

"Twitter ya da Elon Musk, eğer bu yazıyı okuyorsanız, 54 milyondan fazla kullanıcının veri sızıntısı nedeniyle zaten GDPR cezaları riski altındasınız. Şimdi de 400 milyon kullanıcının veri sızıntısı için para cezası" dedi.

"Facebook'un yaptığı gibi (533 milyon kullanıcının kazınması nedeniyle) CDPR ihlali cezalarında 2.76 milyon dolar ödemekten kaçınmak için en iyi seçeneğiniz bu verileri özel olarak satın almaktır" diye ekledi.

Herhangi bir aracı ile anlaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Ayrıca, "bu konuyu sileceğim ve bu bilgileri bir daha satmayacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.