AB Komisyonu TikTok'u kurumsal cihazlarda yasakladı

AB Komisyonu TikTok'u kurumsal cihazlarda yasakladı

AB Komisyonu, çalışanlarına TikTok'u tüm kurumsal cihazlarından kaldırmalarını söyledi, çalışanlar dün e-posta yoluyla bilgilendirildi.

Çalışanlara gönderilen e-postanın bir bölümünü aşağıda görebilirsiniz, yasağın nedeni olarak siber güvenlik endişeleri gösteriliyor.

"Komisyon'un verilerini korumak ve siber güvenliğini artırmak amacıyla, AK [Avrupa Komisyonu] Kurumsal Yönetim Kurulu, TikTok uygulamasını kurumsal cihazlarda ve Komisyon mobil cihaz hizmetlerine kayıtlı kişisel cihazlarda askıya almaya karar vermiştir."

Çalışanların uygulamayı kurumsal akıllı telefonlarından ve diğer kurumsal cihazlarından kaldırmak için 15 Mart'a kadar süreleri var.

TikTok geçtiğimiz günlerde EURACTIV'e yasakla ilgili bir açıklama yaptı, sosyal medya şirketinden gelen açıklamayı aşağıda görebilirsiniz,

"Yanlış yönlendirildiğine ve temel yanılgılara dayandığına inandığımız bu karar bizi hayal kırıklığına uğrattı. Durumu açıklığa kavuşturmak ve AB genelinde her ay TikTok'a gelen 125 milyon kişinin verilerini nasıl koruduğumuzu açıklamak üzere Komisyon ile temasa geçtik."

TikTok'un kullanıcılarını gözetlemek için kullanıldığına dair endişeler var, uygulama Çinli bir şirkete ait. Bu ülkelerin Çin'e ait uygulamalar üzerinde nasıl bir kontrole sahip olduğu konusunda endişeler var. Forbes daha önce uygulamanın gazetecileri gözetlemek için kullanıldığını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.