ABD Rus hacker'ın başına 10 milyon dolar ödül koydu

ABD Rus hacker'ın başına 10 milyon dolar ödül koydu

ABD Hazine Bakanlığı, Mikhail Matveev'e ABD kolluk kuvvetlerine, işletmelere ve kritik altyapıya karşı fidye yazılımı siber saldırıları başlattığı için yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı, Mikhail Matveev'e ABD kolluk kuvvetlerine, işletmelere ve kritik altyapıya karşı fidye yazılımı siber saldırıları başlattığı için yaptırım uyguladı. ABD New Jersey Bölgesi ve Columbia Bölgesi Bölge Mahkemelerinin hacker aleyhinde iddianameler hazırladığı ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın tutuklanmasını ya da mahkum edilmesini sağlayacak bilgiler için 10 milyon dolar ödül koyduğu belirtildi.

Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada Rusya'ya yönelik sert bir saldırı başlatarak ülkeyi "Matveev gibi siber suçlulara olanak sağlayan fidye yazılımı aktörleri için bir cennet" olarak nitelendirdi. Açıklamada Hive, LockBit ve Babuk'un Matveev'in geliştirilmesine ve dağıtılmasına yardım ettiği Rusya bağlantılı fidye yazılımı varyantları olduğu ve toplu olarak milyonlarca dolarlık kayıptan sorumlu oldukları belirtildi. Hive'ın 80'den fazla ülkede 1.500'den fazla kurbanı hedef aldığı belirtildi. Hedefler arasında hastaneler, okul bölgeleri, finans firmaları ve diğer kritik altyapılar yer alıyordu.

Terörizm ve Mali İstihbarattan sorumlu Hazine Müsteşarı Brian E. Nelson "Amerika Birleşik Devletleri halkımıza ve kurumlarımıza yönelik fidye yazılımı saldırılarına müsamaha göstermeyecektir" dedi. "Matveev gibi fidye yazılımı aktörleri işledikleri suçlardan sorumlu tutulacak ve siber tehditlere karşı savunmak için mevcut tüm yetki ve araçları kullanmaya devam edeceğiz."

Matveev'e uygulanan yaptırımların bir sonucu olarak, "belirlenen kişinin Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan veya ABD'li kişilerin mülkiyetinde veya kontrolünde olan tüm mülkleri ve mülklerindeki menfaatleri bloke edilmeli ve OFAC'a bildirilmelidir." Ayrıca, Matveev ile belirli işlemlerde bulunan herkesin de Hazine Bakanlığı'nın yaptırımlarına maruz kalabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.