ABD'li senatör, Google ve Apple'ın TikTok'u mağazalardan yasaklaması gerektiğini söyledi

ABD'li senatör, Google ve Apple'ın TikTok'u mağazalardan yasaklaması gerektiğini söyledi

Google ve Apple'a TikTok'u Amerika Birleşik Devletleri'ndeki uygulama mağazalarından yasaklamaları için yeniden baskı yapılıyor. Perşembe günü (2) iki büyük teknoloji şirketinin üst düzey yöneticilerine hitaben yazdığı mektupta kısa video platformunun yasaklanmasını isteyen bu kez Demokrat Senatör Michael Bennet oldu.

Ulusal güvenlik kaygılarını gerekçe gösteren Senato İstihbarat Komitesi üyesi, Çin hükümetinin uygulamanın sahibi ByteDance'ı ABD'li kullanıcıların verilerini sağlamaya zorlamak için yerel yasaları kullanacağından korktuğunu söyledi. Bennet'e göre söz konusu mevzuat, şirketlerin devlet istihbaratıyla işbirliği yapmasını gerektiriyor.

Siyasetçi ayrıca platformun algoritmasının, ülkenin demokratik kurumlarının altını oyacak içeriklere yer vererek "Çin'in çıkarlarını desteklemek" için kullanılabileceğini söyledi. Ayrıca, Asya devinin Hong Kong ve etnik azınlıklarla nasıl ilgilendiğine ilişkin paylaşımların sansürlenmesi hakkında da yorumda bulundu.

Belgede adı geçen Alphabet CEO'su Sundar Pichai ve Apple icra kurulu başkanı Tim Cook, hizmetin ABD'de yasaklanması talebi hakkında yorum yapmadı. Çin uygulamasının ABD hükümetinin resmi cihaz ve ağlarında kullanımının kısıtlandığını hatırlatmakta fayda var.

Bennet'in TikTok'un ABD topraklarında yasaklanması için yaptığı baskıyı yorumlayan Çinli şirket sözcüsü Brooke Oberwetter, mektubun "neredeyse tamamen" yanlış raporlara dayandığını söyledi. Temsilci, uygulamada kişisel verilere erişim ve içerik manipülasyonu olduğunu reddetti.

Mart ayında ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi önünde ifade vermeye çağrılan ByteDance CEO'su Shou Zi Chew'in o tarihte uygulamanın veri güvenliği politikalarına açıklık getirmesi bekleniyor. Bahsedilen sorunların yaşandığına dair herhangi bir kanıt bulunmamakla birlikte, uzmanlar bu olasılığı göz ardı etmemektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.