Adıdas, uefa euro 2024 iç saha ve deplasman formalarını tanıttı

Adıdas, uefa euro 2024 iç saha ve deplasman formalarını tanıttı

Avrupa'nın önde gelen 7 takımı, geleneksel unsurları modern kültürel kimlikle yeniden hayal eden cesur yeni formalarla tanışıyor.

Adidas, UEFA Euro 2024 öncesinde yedi ülke için tasarladığı en yeni teknik performans formaları serisini tanıttı. Belçika, Almanya, Macaristan, İtalya, İspanya ve Galler için tasarlanan iç saha ve deplasman formaları, takımları Henri Delaunay Kupası için yarışırken taraftarları ve oyuncuları hem geleneksel hem de modern kimlik kutlamalarıyla birleştiriyor.

Her iç saha ve deplasman forması, gurur ve aidiyet duygusu uyandırmak için tasarlanmış olup, zengin görsel ipuçları ve ikonik ulusal sembollerin yanı sıra modern stilin de etkisiyle şekillendirildi. Koleksiyon, futbol zaferine duyulan ulusal umudun simgesi olan formalar üzerinde beklenmeyen, taze bakış açıları sunarken, aynı zamanda futbol miraslarına saygılı ve sadık kalmayı amaçlıyor.

Koleksiyonda yer alan temalar da aşağıdaki kavramlar yer alıyor:

    Koleksiyon, ulusal renklerin farklı versiyonları ve cesur yeni ton keşifleriyle oluşturuldu. Örneğin, İtalya'nın iç ve dış saha formaları için nadiren görülen 'Tricolore' ve Almanya deplasman forması için daha önce hiç görülmemiş canlı bir renk düzeni kullanıldı.
    Geleneksel desenler yeniden tasarlandı ve yeni şekillerde tekrar uygulandı.  Buna İskoçya formasındaki gibi ekosenin modern bir yorumu ve İspanya'nın iç ve dış saha formalarının tabanını süsleyen karanfil çiçeğini yansıtan desenleri örnek olarak gösterilebilir.
    Geleneksel forma giyimine taze semboller katma konusunda, örneğin Belçika'nın deplasman forması, ülkenin zengin sanat ve tasarım kültürünü kutluyor. Özellikle çizer Hergé ve ünlü karakteri Tintin'e övgüde bulunan tasarım, Tintin'in ikonik kıyafetinden esinleniyor. Tintin'in ünlü kıyafetinden ilham alınarak tasarlanan forma, arka yaka kısmında parıldayan altın bir taçla taçlanmış bir kraliyet göndermesi içeriyor, bu da parlak mavi arka plana karşı dikkat çekiyor.
    Tüm formalarda dinamik şekil ve renklerin bir karışımı, taraftarların ve oyuncuların büyük bir turnuva öncesinde ve sırasında paylaştıkları sevinç ve umudu ifade ediyor.

adidas Ürün ve Tasarım Başkan Yardımcısı Sam Handy şunları söyledi: “Milli forma, bir ulusu birbirine bağlayan görsel bir semboldür ve takımı taraftarlara ömür boyu sürecek anlar yaşatmaya çalışır. Bununla birlikte forma spordan çok daha fazlasını temsil ediyor- birliği temsil ediyor, bizi birbirimize bağlayan bir tutkuyu temsil ediyor ve uluslararası bir turnuva sırasında en üst düzeyde kutlanan bir kimliği temsil ediyor. Bu duygu ve enerjiyi, her federasyonun kendine özgü DNA'sına selam göndererek, taraftarların bu yaz hem tribünlerde hem de sokaklarda gururla giyebilecekleri cesur yeni görünümlerle birleştiriyoruz. "

Performans ve dünya çapındaki oyunculara baskı altında oynama güveni sağlamak için üretilen hafif formalar, en son adidas teknolojisini içeriyor ve her federasyonla yakın işbirliği içinde oluşturuluyor.

Her forma, oyuncuların rahat hissetmesini sağlamak için optimize edilmiş HEAT.RDY teknolojisini veya oyuncuların kuru hissetmesini sağlayan ter tutmayan veya emici malzemeler olan AEROREADY teknolojisini içerir. Oyuncuların eldeki oyuna odaklanmalarına yardımcı olmak için hava akışını ,konforu artırmaya yardımcı olan daha hafif armalar ve ek file paneller de uygulanmıştır.

Yeni tanıtılan federasyon formaları, adidas'ın bu yaz turnuvasında taraftarlara ve sporculara nasıl destek verdiğinin sadece bir örneği. UEFA'nın onlarca yıllık gururlu iş ortağı olan adidas, UEFA EURO 2024TM için resmi maç topunu da sağlıyor - FUSSBALLLIEBE - Connected Ball Teknolojisini ilk kez bir UEFA EURO'ya getiriyor.

adidas Euro forma koleksiyonu, 14 Mart 2024 tarihinden itibaren adidas.com.tr’de ve seçili perakende mağazalarında satışa sunulacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.