AirPods Pro 2 nihayet bu şarj özelliğini sunabilir

AirPods Pro 2 nihayet bu şarj özelliğini sunabilir

Saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, USB-C'ye doğru ilerlemeye devam eden Apple, AirPods Pro kulaklıklarının şarj kutusuna bu konektörü dahil edecek gibi görünüyor.

Teknoloji devinin geçen yıl Eylül ayında piyasaya sürdüğü Apple'ın en üst düzey kulaklıklarının ikinci nesli Lightning şarj kutusuna sahip. Ancak Apple'ın planları söz konusu olduğunda geçmişte doğruları söyleyen Kuo, yakın zamanda attığı bir tweet'te Apple'ın premium kulaklıklarıyla birlikte bir USB-C şarj kutusu satmaya başlamasının "muhtemel" olduğunu söyledi ve bu yılın ikinci çeyreği gibi erken bir tarihte sevkiyata başlayabileceğini ekledi.

Analist ayrıca Apple'ın "şu anda AirPods 2 ve 3'ün USB-C versiyonları için bir planı yok gibi görünüyor" dedi.

Açık olmak gerekirse, USB-C şarj kutusu AirPods Pro'nun geçen yıl Eylül ayında piyasaya sürülen mevcut ikinci versiyonuyla birlikte gelecek gibi görünüyor, yani kulaklıkların kendisinde yapılacak herhangi bir büyük donanım güncellemesinin bir parçası olmayacak.

Apple, piyasaya sürülmesinin ardından kablosuz kulaklıklarının şarj kurulumunda ilk kez değişiklik yapmıyor. Örneğin ilk AirPods Pro kulaklıklar piyasaya sürüldükten sonra Apple, şarj kutusunu MagSafe'i destekleyen bir kutuyla değiştirmişti.

Teknoloji devi son yıllarda tescilli Lightning bağlantı noktasından yavaş yavaş uzaklaşarak daha yaygın olarak kullanılan USB-C bağlantısına yöneldiği için AirPods Pro 2'ye USB-C'nin getirilmesi büyük bir sürpriz olmayacak.

Yıllardır USB-C kullanan iPad Pro'yu iPad Air, iPad Mini ve geçtiğimiz yıl standart iPad takip etti. Apple TV'nin Siri Remote'una da USB-C'yi ekledi ve nihayet bu yılın sonlarında iPhone 15'in piyasaya sürülmesiyle akıllı telefonuna da getirmesi bekleniyor.

Apple, Avrupa Birliği'nin geçen yıl getirdiği ve orada satılan birçok elektronik cihazın yakında bir USB-C bağlantı noktasıyla gelmesi gerektiği anlamına gelen yasanın ardından Lightning'den uzaklaşmaya teşvik edildi. Bu hamle, sürekli farklı konektörlerle uğraşan tüketiciler için kabloyla ilgili stresi azaltırken e-atığı azaltmak için tasarlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.