Amazon Prime Video bugün akışta reklam göstermeye başladı (29)

Amazon Prime Video bugün akışta reklam göstermeye başladı (29)

Amazon Prime Video yayın platformu bu Pazartesi (29) önemli bir değişikliğe uğrayacak. Artık belirli bölgelerdeki kullanıcılar program boyunca reklam görmeye başlayacak.

Bu haber Amazon tarafından Aralık 2023'ün sonunda duyuruldu. Yakında diğer bölgelere de gelecek olan reklamları şimdilik yalnızca ABD ve Kanada'daki aboneler alacak.

Fransa, İtalya, İspanya, Meksika ve Avustralya'daki müşteriler de yakın gelecekte bu değişiklikten etkilenecek. Şimdilik Brezilyalı abonelere yönelik reklam eklenmesine ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

Prime Videodaki Değişiklikler

Amazon'un orijinal açıklamasına göre TV kanallarına kıyasla "sınırlı reklamlı" ve kısa süreli reklamların yer alması, platform için daha fazla gelir elde etmenin bir yolu. Bu para halk için "çekici içeriğe" yatırılacak.

Uygulamada şirketin beklentisi aylık 159 milyon izleyicinin reklamlara maruz kalması yönünde. The Wall Street Journal'ın danıştığı analistler, kullanıcı oranları aynı kalırsa reklamlardan yıllık 3,2 milyar ABD doları kazanç elde edileceğini öngörüyor.

Yakın zamanda Amazon'un Prime Video sektörünü de içeren stüdyoları ve eğlence bölümü değişikliklere uğradı ve Twitch platformundaki toplu işten çıkarmalardan etkilendi.

Reklamları görmek istemeyen herkes yeni bir abonelik seçeneğine kaydolabilir. Reklamsız planın maliyeti, Amazon Prime dağıtım avantajları ve diğer avantajları içeren Prime Video'nun mevcut temel teklifinden 3 ABD doları daha fazladır.

Duyuruların henüz onaylanmadığı Brezilya'da fiyatlar aynı kalıyor: Aylık 14,90 R$ veya yıllık 119 R$. Disney+ ve Netflix gibi diğer rakip yayın hizmetleri de reklamlı bir plan için daha az ücret alma planını benimsedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.