AMD Ryzen 5.01.29.2026 yonga seti sürücüsü Windows 11 ve 10 performansını artırıyor

AMD Ryzen 5.01.29.2026 yonga seti sürücüsü Windows 11 ve 10 performansını artırıyor

Eğer bir AMD hayranı ya da kullanıcısıysanız, şirket performans ve optimizasyonlar açısından bazı büyük iyileştirmeler yaptığı için bir tedavi için olabilir gibi görünüyor.

Işın izleme desteği söylentilerini değerlendirmek için yaptığımız testler iyi sonuçlardan çok kötü sonuçlar verse de, bazı olumlu yönler de var.

Örneğin, şirket bugün erken saatlerde hem Radeon GPU'ları hem de Ryzen işlemcileri etkileyen DirectX 11 tabanlı "durumsal" performans sorunlarını çözmeyi vaat eden en son WHQL ekran sürücüsünü yayınladı. Bunun yanı sıra, yakında çıkacak olan AMD Ryzen yonga seti sürücüsüyle de daha fazla performans iyileştirmesi ve optimizasyonu geliyor.

Konuya aşina olmayanlar için, Ocak ayında, şirketin Ryzen 7000X3D serisi çiplerini duyurmasından kısa bir süre sonra AMD, Windows 11 ve Windows 10 için yeni 3D V-cache CPU'lar için özel optimizasyon sunma sözü verdi. Bu, insanların ilgisini çekmek için yapılan bir aldatmaca konuşması gibi görünmüyordu, çünkü gerçekten de yeni 7000X3D çiplerde V-önbelleğin nasıl uygulandığıyla ilgili olduğu için böyle bir optimizasyonun gerekli olmasının teknik nedenleri vardı. WHQL imzalı yeni yonga seti sürücü sürümü 5.01.29.2026 ile birlikte AMD, Windows 10'un yanı sıra Windows 11'e de özel optimizasyonlar getirmesi beklenen 3D V-Cache Performance Optimizer Driver sürüm 1.0.0.7'yi sunacak.

AMD'nin web sitesi bu yonga seti sürücülerini henüz herkese açık olarak listelemese de, yaklaşan sürücü, X670E Taichi Carrara amiral gemisi anakartı için sürücüyü yayınlayan ASRock gibi anakart ortakları tarafından listelenmeye başladı. AMD 5.01.29.2026 yonga seti sürücüsü üçüncü taraf web sitesi Station-drivers'da da mevcut [sürücüyü indirmek istemiyorsanız tıklamayın].

İlgili haberlerde, Santa Clara şirketi kısa süre önce Ryzen Master yazılımını etkileyen yüksek önem derecesine sahip güvenlik açığı hakkında da yayın yaptı. Bu nedenle, Zen CPU kullanıcılarının Ryzen Master 2.10.1.2287 sürümüne güncelleme yapmaları tavsiye edilmektedir.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.