Android 13 2023'e kadar pazar payını ikiye katlıyor

Android 13 2023'e kadar pazar payını ikiye katlıyor

Geçen yıl Ağustos ayında piyasaya sürülen Android 13, pazar payında büyük bir büyüme gösterdi

Geçen yıl Ağustos ayında piyasaya sürülen Android 13, pazar payında büyük bir büyüme gösterdi: Google tarafından Perşembe günü (13) Android Studio'da açıklanan yeni rakamlar, Ocak 2023'te %5 olan payın bu ay %12,1'e yükseldiğini gösterdi. Yine de, 9to5Google tarafından yayınlanan son istatistiklere göre, Android 11R %23,5'lik payla liderliğini koruyor.

Geçmişte Mountain View devi tarafından aylık olarak güncellenen bu bilgiler, şirketin düzenli olarak sağlamayı bırakmasından bu yana bir süre geçti. Veriler, kaç aktif Android cihazının en son sürümleri indirdiğini göstermenin yanı sıra, özellikle geliştiricilerin ilgisini çekiyor.

Cihazların yüzde kaçının Google'ın işletim sisteminin belirli bir sürümünü çalıştırdığını gösteren Android Studio, bir uygulama için minimum sürümün ne olduğunu bilmesi gerekenler için bir referans haline geliyor. Böylece kaç potansiyel kullanıcının "geride kaldığını" bilmek mümkün oluyor.

Android 13'ün büyümesi ne anlama geliyor?

Android 12'nin tutmadığı kimse için yeni bir haber değil. Ekim 2021'deki resmi lansmanından bir yıl sonra, kullanıcıların yalnızca %13,3'ü güncellemeyi indirmişti. Bununla birlikte, 2023 yılında Android 13 tarafından gösterilen tepki, sürümün selefini geçmeye hazırlandığını gösterebilir ve bu da bir sonraki bilgi sürümünde kanıtlanabilir.

Android 13'ün bu kadar hızlı benimsenmesine yardımcı olan kişi, devasa bir pazar payına sahip olan ve amiral gemilerinden daha uygun fiyatlı tablet ve akıllı telefonlara kadar cihazları için sık sık güncellemeler yayınlayan Samsung oldu.

Mantıksal olarak, Android 13'ün büyümesi, eski 'kardeşlerinin' pazarda bir daralma yaşayacağı anlamına geliyor. Ancak şaşırtıcı olan, Eylül 2020'den itibaren Android 11'in %23,5'lik bir payla sağlam kalmasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.