Android 14, telefonun pil sağlığını görüntüleme seçeneğine sahip olabilir

Android 14, telefonun pil sağlığını görüntüleme seçeneğine sahip olabilir

Esper.io'dan Mishaal Rahman'a göre Android 14, pil sağlığı bilgilerine duyulan ihtiyacı karşılayan yeni BatteryManager API'lerini tanıttı.

Esper.io'dan Mishaal Rahman'a göre Android 14, pil sağlığı bilgilerine duyulan ihtiyacı karşılayan yeni BatteryManager API'lerini tanıttı. Bu API'ler döngü sayısı, şarj durumu, üretim tarihi, ilk kullanım tarihi, şarj politikası ve sağlık durumu gibi değerli bilgiler sunuyor.

Ancak, bu API'ler yalnızca Android 14 Beta 2 veya üstünü çalıştıran Pixel cihazlarda kullanılabilir.

Açık Kaynak Uygulama Android 14 API'lerini Kullanıyor

Yeni API'lerden yararlanan geliştirici @narektor, Batt adlı açık kaynaklı bir pil sağlığı uygulaması oluşturdu. Uygulama, kullanıcılara pil sağlığı istatistikleri sağlamak için Android 14 API'lerini kullanıyor. İlgilenen kullanıcılar uygulamayı GitLab'den indirebilirler, çünkü Play Store'da mevcut değil.

Uygulama tarafından sağlanan pil sağlığı istatistiklerinin doğruluğunun değişebileceğini unutmamak önemlidir. Uygulama, API'ler tarafından döndürülen bilgilere dayanır ve bu da şarj IC'sinin izleme yeteneklerine ve HAL'ın bu özelliği desteklemesine bağlıdır.

Şarj IC, bataryanın şarj işlemini kontrol eden entegre bir devredir. HAL, donanım ve yazılım arasında standart bir arayüz sağlayan bir Donanım Soyutlama Katmanıdır.

Android 14'te Pil Sağlığı Özelliği Var mı?

Batt gibi üçüncü taraf uygulamaların kullanılabilirliği geçici bir çözüm olsa da, Google'ın sonunda kendi pil sağlığı özelliğini yayınlaması bekleniyor. İdeal olarak, bu özellik doğrudan Ayarlar uygulamasına entegre edilecek ve ek uygulamalara olan ihtiyacı ortadan kaldıracaktır.

Pil sağlığı özelliği Android 14 Beta 1 sürümünden kaldırılmış olsa da, Google'ın yeni API'leri doğrudan Android Ayarlar uygulamasına uygulayacağına dair umutlar hala mevcut. Bu sayede pil sağlığı bilgilerine yalnızca Pixel cihazları değil, bu verilerin raporlanmasını destekleyen tüm cihazlar erişebilecek.

Pil sağlığı özelliğinin Android 14'e dahil edilme olasılığı hala olsa da, Android 15'te tanıtılması daha olası. Bu, OEM'lere ve Google'a özelliği geliştirmek ve potansiyel olarak özel öneriler ve gelişmiş şarj/güç yönetimi işlevleri sunmak için ek zaman sağlayacaktır.

Kullanıcıların pil sağlığı bilgilerini öğrenme isteğine rağmen, bu özellik Google tarafından henüz yayınlanmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.