Android: Uygulamalar artık hesap ve verileri silme seçeneğine sahip olacak

Android: Uygulamalar artık hesap ve verileri silme seçeneğine sahip olacak

Google Çarşamba günü (5) Android için yeni bir güvenlik ve gizlilik önlemi duyurdu. Bu yenilik, kullanıcılara artık cihazda kullanılmayacak uygulamalardaki kendi verileri üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak.

Nisan 2024'ten itibaren, Google Play Store'u entegre eden ve bir hesap oluşturulmasını gerektiren uygulamaların geliştiricilerinin, verilerinizin bu hizmetin tabanından kaldırılmasını talep etmeniz için bir seçenek sunmaları gerekecektir - hem çevrimiçi olarak mevcut olan bilgiler hem de platformun kendisinde depolananlar.

Bu şekilde, silme işlemini sezgisel ve resmi bir formdan talep etmek mümkün olacaktır. Buna ek olarak, verilerin tamamen ortadan kalkmasını mı yoksa sadece bir tür geçmişi mi istediğinizi seçebileceksiniz.

Her uygulamanın Google Play Store sayfasında adım adım bilgi verilecektir.

Geliştiricilerin, Google tarafından gönderilen konuyla ilgili bir ankete, veri toplama hakkında bilgi ve herhangi bir öneri ile yanıt vermek için 7 Aralık 2023 tarihine kadar süreleri olacak. Gelecek yılın başlarında, değişiklikler uygulamaların dijital mağazadaki sayfasında görünmeye başlayacak ve 31 Mart 2024'ten sonra değişiklik resmiyet kazanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.