Android vs iPhone: Kim daha sık akıllı telefon değiştiriyor?

Android vs iPhone: Kim daha sık akıllı telefon değiştiriyor?

Yeni bir araştırma, akıllı telefon kullanıcılarının ne sıklıkla yeni bir modele geçtiğini ortaya koyuyor. Seçenek sıkıntısı olmayan bir pazarda, birçok kişinin her yıl daha yeni bir modele geçeceğini düşünürsünüz. Ancak, özellikle iki kamptan birinde durum böyle olmaktan çok uzak.

Teknik gelişmeler, yeni özellikler veya sadece toplumda parlama ihtiyacı arasında, en yeni akıllı telefona düşmek için birçok neden var. Ancak, çoğu zaman, gerçeklik bazı insanların harcama hırslarını yakalıyor. Premium akıllı telefonlar uzun zaman önce 1.000 € sınırını aştığından ve enflasyon hala tüm hızıyla devam ettiğinden, mantık çoğu zaman dürtüye galip geliyor.

Ancak bu herkes için geçerli değil. Her yıl, bazı kullanıcılar en son model lehine akıllı telefonlarını terk etmeye devam ediyor. O halde, her birinin alışkanlıklarını analiz etmek ilginçtir - iOS müdavimlerine karşı Android müdavimleri. iPhone hayranlarının akıllı telefonlarını yılda bir kez değiştirme olasılığının daha yüksek olduğunu mu düşünüyordunuz? Yanılıyorsunuz, iPhone kullanıcılarının çoğunluğu akıllı telefonlarını yılda bir kez değiştirmeye daha yatkın.

Android kullanıcıları iPhone kullanıcılarına göre akıllı telefonlarını daha sık değiştiriyor

Bu, CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) tarafından yapılan son araştırmaya göre böyle. Araştırma firması, Android kullanıcılarının %23'ünün her yıl akıllı telefonlarını değiştirdiğini, iPhone kullanıcılarının ise bu oranın sadece %10 olduğunu bildiriyor. Yani bu klişe, oldukça mantıklı bir dizi faktörle açıklanabilecek önyargılı bir düşünceden ibaret.

Öncelikle, yılda sadece bir iPhone'a kıyasla her yıl çok sayıda Android akıllı telefon piyasaya sürülüyor. Yani yeşil tarafta seçenek (ve cazibe) çok daha fazla. Bir de fiyat var: 500 €'nun altında bir Android akıllı telefon bulmak mümkünken, iPhone'da eşdeğeri yok.

Son olarak, Apple'ın uzun ömürlü akıllı telefonlar pazarladığını da kabul etmek gerekir. En yeni nesil için en az 7 yıllık yazılım desteği ile kullanıcıların büyük çoğunluğunun bir sonraki yıl iPhone 15'i bırakmak için geçerli bir nedeni yok. Dolayısıyla, tıpkı ekran kartlarında olduğu gibi, birçok kişi işlemi tekrarlamadan önce birkaç yıl boyunca saklayacakları bugüne kadarki en premium seçeneği tercih ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.