Android'de Firefox: Mobil tarayıcıya uzantılar nasıl yüklenir

Android'de Firefox: Mobil tarayıcıya uzantılar nasıl yüklenir

Android'deki Firefox tarayıcısına nihayet uzantı ekleme seçeneği eklendi. Reklam engelleyicilerden koyu temalara kadar, web taramanızı kişiselleştirmek için modülleri nasıl yükleyeceğinizi öğrenin.

Verilen bir söz, tutulan bir söz! Yaz aylarında Mozilla Vakfı çok iyi bir haber duyurdu: Android'deki Firefox tarayıcısı artık uzantı yüklemenize izin verecek. Şimdiye kadar bu imkansız değildi. Uygulamada bir süredir yaklaşık otuz eklenti mevcuttu. Bu sınırı kaldırmak için tek çözüm, geliştiriciler için ayrılmış özel bir menüye girmekti. Ancak Mozilla bile bunu denememeyi tavsiye etti.

Yıl sonu geldi ve Android için Firefox'un 120.1.1 sürümü sözünü tutuyor. Şu andan itibaren, tarama deneyiminizi isteklerinize göre özelleştirmeniz için yüzlerce uzantı sizi bekliyor. Bu yazının yazıldığı sırada 450 civarında uzantı vardı ve zaman geçtikçe daha fazlası eklenecek. Firefox, her şeyin sorunsuz çalışmasını sağlamak için kademeli olarak kullanıma sunmayı tercih etti. Şimdi bir uzantının nasıl yükleneceğine bir göz atalım.
Android için Firefox'a reklam engelleyici veya başka bir uzantı nasıl yüklenir


Prosedür PC'de kullanılana çok benzer. Android için Firefox'u açın ve ana sayfadan veya başka bir sayfadan aşağıdaki şekilde devam edin:


    Sağ üst köşedeki 3 dikey noktaya ve ardından Eklentiler'e dokunun.
    Önerilen bir seçim görünecektir. İlginizi çeken bir uzantı bulursanız, sağındaki "+" işaretine dokunun.
    Modül indirilecek ve ardından sizden eklemenizi isteyecektir. Ekle düğmesi ile onaylayın.
    İsterseniz, Özel taramaya izin ver kutusunu işaretleyin. Her durumda, Anladım ile bitirin.
    Başka bir uzantı eklemek için 1. adımı tekrarlayın, ancak Eklentiler'e ve ardından Eklenti Yöneticisi'ne tıklayın.
    Mevcut tüm uzantılara erişmek istiyorsanız, Eklentiler sayfasının en altına gidin ve Daha fazla eklenti keşfet'e dokunun.


Bu kadar basit. Modül Yöneticisine giderseniz, yüklediğiniz modüller en üstte bir arada gruplandırılır. Bunlardan birine dokunduğunuzda çeşitli parametreler ve Sil düğmesi içeren özel bir sayfa açılır. StatCounter web sitesine göre dünya çapındaki akıllı telefonların yalnızca %0,51'inde kullanılıyor olsa da, uzantıların sunduğu tüm olanaklarla Firefox yeniden yarışa dahil olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.