Apple App Store Fiyatlandırma Yapısını Küresel Olarak Yeniliyor

Apple App Store Fiyatlandırma Yapısını Küresel Olarak Yeniliyor

App Store'daki ek fiyat noktaları ve yeni fiyatlandırma araçları, App Store ülkesi veya bölgesi başına fiyat belirlemeyi, döviz kuru değişikliklerini yönetmeyi ve daha fazlasını kolaylaştıracak.

Apple, geliştiricilere App Store'da 700 ek fiyat noktası ve App Store ülkesi veya bölgesi başına fiyat belirlemeyi, döviz kuru değişikliklerini yönetmeyi ve daha fazlasını kolaylaştıracak yeni fiyatlandırma araçları sundu.

Yeni App Store fiyatlandırma sistemi kapsamında, tüm geliştiriciler daha önce çoğu uygulama için mevcut olan fiyat noktası sayısının yaklaşık 10 katı olan 900 fiyat noktası arasından seçim yapabilecek.

Şirketten yapılan açıklamada, 600 yeni fiyat noktası arasından seçim yapılabileceği ve talep üzerine 100 yüksek fiyat noktasının daha eklenebileceği belirtildi.

Dünyanın dört bir yanındaki geliştiricilere daha da fazla esneklik sağlamak için, 0,29 $'dan başlayıp talep üzerine 10.000 $'a kadar çıkacak olan fiyat kademeleri, fiyat aralıkları boyunca kademeli olarak artan gelişmiş bir fiyat noktası seçimi sunacak (örneğin, 10 $'a kadar her 0,10 $, 10 $ ile 50 $ arasında her 0,50 $ vb.)

iPhone üreticisi, "Bu yeni fiyatlandırma geliştirmeleri, bugünden itibaren otomatik yenilenebilir abonelikler sunan uygulamalar için ve 2023 baharında diğer tüm uygulamalar ve uygulama içi satın alımlar için mevcut olacak ve tüm geliştiricilere ürünlerini 175 vitrinde 45 para biriminde fiyatlandırmak için benzeri görülmemiş bir esneklik ve kontrol sağlayacak" dedi.

App Store'un 175 vitrininin her birinde geliştiriciler, tekrar eden iki rakamla başlayanlar da dahil olmak üzere ek fiyatlandırma kurallarından yararlanabilecekler.

Abonelik uygulamaları geliştirenler, diğer 174 vitrinde ve 44 para biriminde otomatik olarak fiyat oluşturmak için temel olarak en iyi bildikleri yerel bir vitrini seçerek vitrinler arasında para birimini ve vergileri daha zahmetsizce yönetebilecekler.

"Geliştiriciler isterlerse vitrin başına fiyat tanımlamaya devam edebilecekler. Mağaza vitrinine göre fiyatlandırma özelliği 2023 baharında diğer tüm uygulamalara genişletilecek," dedi Apple.

Şu anda, geliştiriciler vergi ve döviz ayarlamalarına tepki vermek için fiyatlandırmayı istedikleri zaman ayarlayabiliyor.

Apple, "2023 yılında, ücretli uygulamaları ve uygulama içi satın alımları olan geliştiriciler, otomatik fiyat ayarlamalarından etkilenmeyecek yerel bölge fiyatlandırmasını belirleyebilecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.