Apple, bazı iPhone 15 USB Type-C özelliklerini Apple sertifikalı kablo ve aksesuarlarla sınırlandırabilir

Apple, bazı iPhone 15 USB Type-C özelliklerini Apple sertifikalı kablo ve aksesuarlarla sınırlandırabilir

Weibo'da yer alan bir söylentiye göre Apple, Lightning'e benzer bir kimlik doğrulama çipi uygulayarak iPhone 15 ve iPhone 15 Pro'daki USB-C bağlantı noktasının işlevselliğini kısıtlamayı planlıyor. Bu durum Apple onaylı olmayan aksesuarların kullanımını sınırlandırabilir.

Bloomberg'den Mark Gurman tarafından Mayıs 2022'de yayınlanan bir rapor, Apple'ın Lightning portu yerine USB-C portuna sahip iPhone'larla test yaptığını belirtti. Bu hamlenin, tüm yeni telefonların 2024 sonuna kadar USB-C'yi benimsemesini gerektiren AB yetkisine yanıt olarak yapıldığı bildiriliyor.

Haberlere göre, iPhone 15 serisinde Apple tarafından geliştirilen bir USB-C çeşidi yer alacak. Söylentinin kaynağı, Intel'in Pentium işlemcileri üzerinde 25 yıllık çalışma deneyimine sahip, entegre devreler konusunda uzman olduğunu iddia eden bir kişi.

Entegre devre arayüzleri, cihazlar arasında bilgi aktarımını yönetmek için kullanılan yarı iletken çiplerdir. Birinci taraf ve MFi sertifikalı Lightning bağlantı noktaları ve konektörleri, 2012 yılında piyasaya sürülmelerinden bu yana, bağlantıda yer alan parçaların orijinalliğini doğrulayan küçük bir IC içermektedir. Örneğin, MFi sertifikalı olmayan üçüncü taraf şarj kablolarında bu çip bulunmuyor ve bu da bağlı Apple aygıtlarında "Bu aksesuar desteklenmiyor" uyarılarına neden olabiliyor.

Lightning bağlantı noktası ve konektörlerdeki kimlik doğrulama çipi, Apple'ın orijinal iPhone aksesuarlarının satışını teşvik etmesini ve MFI sertifikalı aksesuarlardan komisyon kazanmasını sağlarken, sahte ve potansiyel olarak tehlikeli aksesuarların kullanımını da önlüyor. Son söylentiler, Apple'ın iPhone 15 ve iPhone 15 Pro'nun USB-C bağlantı noktaları ve şarj kablolarının yanı sıra yeni MFi sertifikalı aksesuarlar için de benzer bir özel IC oluşturduğunu gösteriyor.

10'uncu nesil iPad, iPad Mini, iPad Air ve iPad Pro gibi cihazlarda kullanılan USB-C arayüzünün kimlik doğrulama için bir IC çipine sahip olmadığını ve bunun şirketin USB-C bağlantı noktaları için bir ilk olduğunu belirtmek gerekir. Bu eklemenin potansiyel etkileri şu anda bilinmiyor, ancak Apple'ın hızlı şarj ve yüksek hızlı veri aktarımı gibi özellikleri yalnızca Apple ve MFi sertifikalı kablolarla sınırlandırması mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.